Cafétoppen

Några av oss i Team Corelli Design utanför Eldtomta Café, 2017

Finns det något bättre än att ge sig ut på landsvägen och cykla med sitt härliga team, för att längst vägen glida in på ett mysigt café och fylla på med lite energi?

Jag cyklar bland annat med Team Corelli Design och min plan med den här sidan är att presentera de caféer vi besöker i sommar. Samt att genom betygsättning skapa en topplista. Så att du vet vart du ska ta vägen när du vill äta något gott i en trevlig miljö.

Caféerna kommer att bedömas efter följande kriterier:

  1. Bullarna - Eftersom jag är en sann "Bulloman" så är det självklart viktigt att man har goda bullar!
  2. Utbud - Vilket utbud av fikabröd finns det?
  3. Miljö - Hur trevlig/mysig är lokalen?
  4. Cykelvänlighet - Går det att ta med cykeln till caféet?

MMMMM = Extremt bra
MMMM = Mycket Bra
MMM = Bra
MM = Godkänt
M = Dåligt

Cafétoppen 2018

1. Mr Cake

Kungarna av bakverks egna Café där allt smakar himmelskt!!!

MMMMM

2. Café Rosenhill

Bästa caféet i närheten av Södertälje

MMMM

3. Kafé Klavér

Hembakat när det är som bäst

MMMM

4. Printz Bageri

Gott och ekologiskt

MMMM

5. Marsipangården

Ett litet mysigt Café i Trosa

MMM

6. Eldtomta

Ett mysigt café med riktigt goda räkmackor

MMM

7. Mångfaldens Café

Ett café/butik med gångavstånd till södra Stockholms bästa golfbana.

MM

8. Rosenhills Trädgård och Musteri

Ett annorlunda Café på Ekerö

M

Caféer

 Här kan du läsa fakta om caféet, samt se lite bilder och läsa en utförlig recension av vad jag tyckte om caféet.

MR Cake

09.07.2018

Med en djup passion för hantverket och en stor kärlek till den svenska café-kulturen vill de erbjuda något extra för alla besökare. Med USA-inspirerade bakverk av högsta kvalitet och en miljö med varm och skön hemmakänsla ska ett besök hos MR Cake vara något man minns och längtar tillbaka till.

Kafé Klavér

09.07.2018

Men jösses så fel jag hade för Kafé Klavér var verkligen en riktig pärla! En supermysigt Café som en familj driver i deras hem, med hembakade delikatesser med en hel hög bakglädje i varje bakverk,

Mitt ute på Ekerö ligger det ett väldigt annorlunda Café med en väldig "Hippiekänsla". Det är ett väldigt häftigt café där allt ser hembyggt och slitet ut. Tyvärr så var båda sakerna som jag smakade väldigt smaklösa så jag måste tyvärr ge cafét bottenbetyg.

Printz Bageri

12.05.2018

Jag passade på att hänga med Team Cykeltjänst när dom drog till ett av sina favorithak, Printz Bageri i Stallarholmen. Fiket ligger i gamla industrilokaler och har en riktigt bra utbud av fikabröd.

På vägen ut mot Skanssundet ligger Eldtomta Café och Butik. Förra säsongen var vårat cykelteam sponsrade av dom så då blev det många rundor dit. Cafét som ligger ganska offside har en mysig lanthandel känsla och för att ligga så långt ifrån någon huvudled så har dom ett bra utbud på både mat och fikabröd. Deras räkmackor är riktigt, riktigt goda!...

Mångfaldens Hus är ett litet mysigt café som ligger strax utanför Nykvarns kärna (i Turinge). I caféet serveras det både mat och hemlagat. Utbudet på fikabröd är ganska begränsat men deras mjuka kakor är riktigt goda. I anslutning till caféet ligger Mångfaldens hus som är en riktig pryttelbutik, så för den som gillar krimskrams så kommer du få ditt...

Årets första fikarunda med cykelgänget gick till mitt favorit Café i närheten av Södertälje. Café Rosenhill erbjuder ett stort sortiment av fikabröd samt mat, sallader m m.