Eldtomta Cafe & Butik

02.04.2018

På vägen ut mot Skanssundet ligger Eldtomta Café och Butik. Förra säsongen var vårat cykelteam sponsrade av dom så då blev det många rundor dit. Cafét som ligger ganska offside har en mysig lanthandel känsla och för att ligga så långt ifrån någon huvudled så har dom ett bra utbud på både mat och fikabröd. Deras räkmackor är riktigt, riktigt goda!

Sommartid finns det en stor altan att sitta på med skön miljö runt omkring. Och vintertid så finns det en varm och mysig inomhus miljö att vistas i.


Jag rekommenderar:

Min nya favorit på Eldtomta måste ändå vara deras Limekaka med vaniljsås. En frisk kaka med en touch av lime som gifter sig med den söta vaniljsåsen.

Betyg

Bullar

Goda och saftiga bullar och men inget utbud av olika sorters bullar.

MMM

Utbud

För att ligga så offside så har dom ett bra utbud av både fikabröd och mat.

MMM

Miljö

På insidan har cafét en gammal design som troligen ska vara mysig och hemkär, men den tilltalar inte mig då jag tycker att det mest känns slitet och trångt. Utanför finns det en stor veranda med sköna möbler och fin natur runt omkring dig.

MMM

Cykelvänlighet

Eldtomta ligger på vägen mellan Botkyrka GK och Skanssundet. Vi brukar köra rundan runt Mörkö flera ggr per sommar då det är en mycket trevlig och vacker runda på ca 7 mil. Vintertid så är det ett ganska lagom avstånd att cykla från Södertälje (om man vill ta en liten fikarunda) på totalt 4,5 mil (tur och retur från Södertälje). Cyklarna går att parkera så att man har uppsikt över dom hela tiden både sommar och vinter.

MMMMM

Hitta dit:

Eldtomta Café & Butik

ÖPPETTIDER
Måndag - Fredag : 09:00 - 18:00
Lördag - Söndag : 09:00 - 17:00

Adress: Eldtomta 5, 147 92 Grödinge
Mail: eldtomtacafe@yahoo.com
Tel: 08-530 260 09 alt. 070-758 77 51