Kavring med extra allt
07.10.2025
Om du vill ha ett riktigt gott frukostbröd, så kan jag verkligen rekommendera den här versionen av Kavring. Bara själva kavringen är riktigt god, men om man tillsätter nötter och frön så blir det ännu bättre. Om du hellre vill använda andra nötter och frön så går det självklart att blanda efter egen smak. Men smaken av ugnsrostade cashew på brödet är såååå gott!!!
Omdöme: Det här brödet kräver absolut ingen förberedelse, bara rör ihop allt och grädda bröden.
Svårhetsgrad: 1/ 5

Ingredienser
9 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
2 msk bikarbonat
1 tsk salt
3½ dl mörk sirap
6 dl filmjölk
1-1,5 dl naturella cashewnötter
1 dl solrosfrön.
1 msk Brödkrydda (valfritt)
Flingsalt
1 dl cashewnötter
0,5 dl solrosfrön
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda rågsikt, vetemjöl, bikarbonat, nötter, frön och salt i en skål.
Om du precis som jag gillar brödkrydda så tillsätter du även den här. - Rör samman med sirap och filmjölk. Använd med fördel en slickepott så att du verkligen kommer åt allt och framförallt i botten, där det gärna mjölet ligger kvar när man rör.
- Knyckla ihop ett ark bakplåtspapper till en boll, så att styrseln i pappret "bryts". Sen vecklar du ut den och trycker ner det i brödformarna så att det täcker botten och kanterna.
- Häll över smeten i formarna och toppa med nötter, frön och lite flingsalt.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
- Ta ut dom ur ugnen och lyft ut dom ur formarna.
- Låt dom svalna en aning innan du skär upp dom.