Cheesecake

 Cheesecake är något som dom flesta uppskattar. Jag har dock personligen lite svårt för dom som ska gräddas i ugnen. Så på den här sidan hittar du nästan enbart recept på cheesecake som inte gräddas i ugnen, och som påminner väldigt mycket som glass.

Jag brukar alltid säga att jag inte gillar bakade cheececakes utan bara tycker om frysta. Men efter att ha smakat den här så får jag nog tänka om. För den här var riktigt god. Receptet kommer från en engelsk sida som heter Pies & Tacos men jag har justerat det en aning för att få mer svenska smaker.

Det här receptet är på en mycket god cheesecake med smak av jordgubb och drinken mojito.
Den är lite avancerad att göra eftersom man måste bygga den bakifrån, dvs man måste bygga den inifrån och ut. Det sista man man gör är att sätta dit botten.

mar. 25

Ostglass

Ostglassen har funnits i min familj så länge jag kan minnas. Den är ett tydligt bevis på att "gofika" inte behöver vara avancerat för att vara ruskigt gott. Det är en kall cheesecake med smak av philadelphiaost, och den är lätt att kombinera med olika frukter och bär. Och till julen kan man byta ut kexen mot pepparkaka och på...

En lite halvkrånglig cheescake som verkligen smakar som glassen 88an. Den här cheescaken kräver lite tålamod men det blir ett gott och imponerande slutresultat

Den här cheesecaken är riktigt somrig och smaskig. Den goda passionsfruktstoppingen är verkligen supergod tillsammans med den glassiga tårtan.