Macarons

För något år sedan så var jag absolut inte förtjust i dessa små bakverk. Dom jag provat var torra, smaklösa och såååå tråkiga. Men när jag kom med i Hela Sverige Bakar, så var jag ju tvungen att baka dessa små tråkiga bakverk. Så jag letade reda på ett recept på Mandelmacarons med kola, så provade jag att baka dom hemma... och då insåg jag att när man gör dom på rätt sätt så är dom ju fantastiska. Man kan ju leka med smaker och färger i all oändlighet, det är bara fantasin som sätter gränser.

Det är inte så svårt som man kanske kan tro, men det finns vissa saker som man måste tänka på. Man jobbar ju i grunden med olika varianter av maräng, och det gör ju att man måste hålla sig till vissa tekniker och regler. Sen ska vissa Macarons vila för att inte spricka, och för att få en snygg form. Medan andra bara är att spritsa ut och in i ugnen.

Sen kanske man inte behöver ställa sig i TV och baka Macarons, när man bara gjort det en gång tidigare...

Jag hittade det här receptet på fyllningen och var bara tvungen att prova det. Jag justerade det lite innan jag testade det och det blev verkligen en riktig höjdare. Surhetsgraden i fyllningen är lätt att justera efter egen smak, men jag gillar att man känner att det drar lite längst bak i munnen.

Lakrits och hallon vet ju alla att dom passar väldigt bra ihop, så då var det ju lite konstigt att jag inte hade något recept på det... nu är det problemet löst! :)

Gillar du också kombinationen med choklad och apelsin? Då är det här ett givet recept för dig!!!

Choklad, kola och jordnötter... vem kan inte tycka att det låter som en grym kombination...???

Jag brukar alltid beställa Chailatte när jag är på café, och det är oftast såååå himla gott. Så när jag hittade receptet på den här fyllningen var jag ju bara tvungen att stoppa i den i min favorit macaron.

Det här är det andra försöket jag gjort på macarons med smak av Bounty. Det första jag gjorde (ett annat recept) så blev fyllningen god men satte sig aldrig så mycket att den gick att spritsa. Så det här är ett mycket enklare recept och det fungerade alldeles utmärkt.

Jag bakar väldigt sällan med körsbär, men nu när jag börjat att baka macarons så fick jag en idé om att göra en variant med körsbär. En härlig macaron med en fin blandning av sötma och syra. Den här gången provade jag ett recept som inte behöver ligga och torka innan man gräddar dom och det fungerade alldeles utmärkt. Fyllningen...

Jag fick inte tag på riktig keylime, så jag gjorde som i många andra "keylime"-recept och blandade citron och lime. Det blir en vääääldigt god blandning!!! Det här receptet är en variant som inte behöver ligga och torka innan man gräddar dom och det fungerar alldeles utmärkt. Fyllningen är blir bäst om du gör den dagen innan så att...

Första gången jag drack en Mojito var på min kusins svensexa... och jag vet att det som händer på en svensexa, stannar på svensexan!!! Men att vi drack Mojitos och grillade hamburgare är ju inte så farligt att det kommer ut. Men den underbara blandningen av mynta, lime och sockerlag var ju helt underbar!!!
Snacka om kärlek vid första......

Passionsfrukt är en av mina favoriter när det kommer till smak av bakverk. Den är alltid så härligt somrig.
Så här kommer en variant av macarons med en underbar passionsfruktsganache i kombination med en underbar hasselnötsmacaron. Fyllningen är blir bäst om du gör den dagen innan så att den får sätta sig över natten.

Nu är det bekräftat... jag har fastnat i macaronsträsket! Medan jag gör den ena versionen efter den andra så kommer jag hela tiden på en ny fyllning jag vill prova. Här har vi en syrlig blandning av choklad, vanilj och hasselnöt. Fyllningen är blir bäst om du gör den dagen innan så att den får sätta sig över natten.

Har du provat Marabous nya choklad med smak av brownie, kokos och kaffe (Fredrika edition)?Den är en riktig höjdare, så jag var ju bara tvungen att göra om den till en underbar ganache och fylla lite macarons med den. Blev det gott... Har påven en konstig hatt...???

Jag har nyligen börjat att baka macarons, men har inte riktigt hittat någon favorit... förrän jag provade dom här. Och nu ångrar jag nästan att jag bakade dom för dom är nästan helt omöjliga att sluta att äta.
Tyvärr så är dom lika goda direkt från frysen så det hjälper inte att stoppa in dom där för att sluta äta......