För
något år sedan så var jag absolut inte förtjust i dessa små bakverk.
Dom jag provat var torra, smaklösa och såååå tråkiga. Men när jag kom
med i Hela Sverige Bakar, så var jag ju tvungen att baka dessa små
tråkiga bakverk. Så jag letade reda på ett recept på Mandelmacarons med
kola, så provade jag att baka dom hemma... och då insåg jag att när man
gör dom på rätt sätt så är dom ju fantastiska. Man kan ju leka med
smaker och färger i all oändlighet, det är bara fantasin som sätter
gränser.
Det
är inte så svårt som man kanske kan tro, men det finns vissa saker som
man måste tänka på. Man jobbar ju i grunden med olika varianter av
maräng, och det gör ju att man måste hålla sig till vissa tekniker och
regler. Sen ska vissa Macarons vila för att inte spricka, och för att få
en snygg form. Medan andra bara är att spritsa ut och in i ugnen.
Sen kanske man inte behöver ställa sig i TV och baka Macarons, när man bara gjort det en gång tidigare...