Sour Mango Macarons
Jag hittade det här receptet på fyllningen och var bara tvungen att prova det. Jag justerade det lite innan jag testade det och det blev verkligen en riktig höjdare. Surhetsgraden i fyllningen är lätt att justera efter egen smak, men jag gillar att man känner att det drar lite längst bak i munnen.
För att få dom snygga så rekommenderar jag att man använder sig av några små spritspåsar, som man sedan placerar i en större spritspåse. Då håller man isär färgerna bättre och kan få snygga effekter när man spritsar.
Jag fuskade lite den här ggn och klickade bara i dom olika färgade smeterna i samma spritspåse... men då blir det lite svårare att styra över färgerna...
Omdöme: Gör
du bara precis som jag gjort så är det inte så svårt. Dom här behöver
inte torka innan du gräddar dom så dom här går snabbt att göra.
Svårhetsgrad: 2 / 5
Ingredienser
Macarons
70 g äggvita (ca 2)
30 g strösocker (0,3 dl)
70 g florsocker (drygt 1 dl)
90 g mandelmjöl (knappt 2 dl)
90 g florsocker (1,5 dl)
Gul och röd pastafärg eller gelfärg efter tycke och smak.
Använd inte karamellfärg då den är för lös i konsistensen!
Sour Mango smörkräm:
60 g kylskåpskallt smör
130 g florsocker
30-40 g frystorkat mangopulver
4-5 krm citronsyra
en nypa salt
ev. skal från 0,5-1 citron
ev. saft från en citron
Gör så här:
Sour Mango smörkräm
- Hyvla smöret med en osthyvel ned i en mixerbägare.
- Tillsätt florsocker, mangopulver, citronsyra, salt
och eventuellt citronskal.
- Mixa ihop allt till en spritsbar slät smet.
- Om krämen blir för fast vispa ner pressad citronsaft, en halv tsk i taget (jag tillsatte ca 3 tsk vatten).
Macarons:
-
Sätt ugnen på 130 grader varmluft (150 grader vanlig ugn).
Vispa upp äggvitan till ett fast skum.
Blanda vanligt socker, den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.
Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
Dela upp smeten i 2-3 bunkar och addera färgen här om du använder gelfärg eller pastafärg.
För att få dom snygga så rekommenderar jag att man använder sig av några små spritspåsar, som man sedan placerar i en större spritspåse. Då håller man isär färgerna bättre och kan få snygga effekter när man spritsar.Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter.
- Om
du får små toppar på dom kan du dunka plåten försiktigt i bordet, eller
slå försiktigt med handen under plåten tills att topparna försvunnit.
Grädda i 12 minuter.
- Ta ut dom och låt dom svalna på plåtarna.
- När dom svalnat spritsar du på fyllningen på hälften av dom och sätter ihop dom två och två.