Tillbehör

 

Om du en gång provat att göra egen mandelmassa, så kommer du inte vilja köpa färdig igen. Och du kommer snabbt inse att dels kan man lätt variera smaken på den med bara några små knep, och att det är väldigt lätt att göra egen mandelmassa.

Jag har köpt Tea Malmegårds tårtkurs på Köket.se, där har jag hittat mitt absoluta favorit recept på tårtbottnar el anslag som det tydligen heter på fackspråk. Det är helt laktosfritt och ger en helt underbart luftig sockerkaka.

Jag fick massor av rabarber av min träningskompis Anna, så då passade jag på att testa nya saker. En av dom var den här marmeladen, så nu undrar jag bara varför jag inte gjort det tidigare...
JÄKLAR VAD GOTT DET BLEV!!!
Den syrliga smaken av raberbern tillsammans med limen var ju helt underbar.

Gillar du sommardrinken Mojito? Då kommer du att älska att tillsätta en matsked av rabarbersirap i den!!! Jag provade drinken förra sommaren och blev helt galen i den.

Jag har provat två olika recept på vaniljkräm och det här är min favorit.

aug. 27

Vaniljsås

Det var bröllop förra helgen och då hade jag lovat att fixa världens godaste Päronpaj, men för att ta det ett steg längre så kokade jag även egen vaniljsås (efter "Husguden" Roy Fares recept).
Dock gjorde jag det i sista sekund och när den varma såsen inte ville tjockna, blev jag lite lätt stressad, så jag tillsatte 1-2 msk...

Om du ska täcka en tårta som proffsen, få den slät och vacker som en tårta från ett konditori så är smörkräm din bästa kompis. Oavsett om man ska göra en tårta eller cupcakes så är det väldigt viktigt att hitta en god frosting. Smörbaserade kan istället kännas för tunga och om man missar bara en aning i proportionerna så...

mar. 23

Crumble

En god "crumble" kan verkligen vara pricken över i på en smulpaj, kanelbullen eller som lite smaskig topping på glassen. Här hittar du några recept på olika versioner.