Julbak

Det är på dessertbordet till julen som jag verkligen får gå bananas varje jul. Julen 2017 blev det 26 olika bakverk/efterrätter (kanske lite extremt men har man startat upp en bakblogg innan jul så får man ju skylla sig själv)


Biskvier kan ju vara något av det godaste som finns. En seg mandelbotten, en krämig fyllning och doppade i en mörk choklad. Jag gjorde en variant med en smörkräm som jag smaksatt med pepparkakskrydda, och doppat dom i Valrhonas jordgubbschoklad.

Det här var en av årets höjdare på dessertbordet. Jag fick idén efter att jag provat Valrhonas Yuzu-choklad på årets bakmässa. Jäklar vilken citruskick det är i chokladen!

Det här är en ny version av den vanliga saffranskladdkakan, med en topping av en syrlig lingontryffel. Jag bjöd på denna på mina julspinningpass, och den gick åt på två sekunder.

Fudge fudge fudge, nu leker vi för fullt med olika smaker i köket... här kommer en till

dec. 22

Polkafudge

Jag var ju bara tvungen att testa att göra en ljusare fudge med smak av polkagris åxå...

dec. 22

Oreofudge

Blandning av kaka och chokladgodis kan ju inte bli annat än gott...

Visst låter det äckligt... och det smakar lika äckligt som det låter... smält ihop allt och tillsätt Nutella, lättare än så kan det väl knappast bli.

Det här receptet är på en vit kladdkaka som är smaksatt med saffran. Den här var helt klart en av årets höjdare på julbordet, och jag serverade den med lättvispad grädde och hallonsylt.

jan. 13

Daimfudge

I år så fick min familj önska vad jag skulle baka till julens efterrättsbord, min syster Malin önskade sig Daimfudge... TUR för den var ju sjukt gott!!!

Tycker du om Silviakakor? Då kommer du att älska dom här!!! En härligt luftig sockerkaka smaksatt med lite saffran, och med en härligt sött topping.