Julbak

Det är på dessertbordet till julen som jag verkligen får gå bananas varje jul. Julen 2017 blev det 26 olika bakverk/efterrätter (kanske lite extremt men har man startat upp en bakblogg innan jul så får man ju skylla sig själv)


Fudge fudge fudge, nu leker vi för fullt med olika smaker i köket... här kommer en till

dec. 22

Polkafudge

Jag var ju bara tvungen att testa att göra en ljusare fudge med smak av polkagris åxå...

dec. 22

Oreofudge

Blandning av kaka och chokladgodis kan ju inte bli annat än gott...

Visst låter det äckligt... och det smakar lika äckligt som det låter... smält ihop allt och tillsätt Nutella, lättare än så kan det väl knappast bli.

Det här receptet är på en vit kladdkaka som är smaksatt med saffran. Den här var helt klart en av årets höjdare på julbordet, och jag serverade den med lättvispad grädde och hallonsylt.

jan. 13

Daimfudge

I år så fick min familj önska vad jag skulle baka till julens efterrättsbord, min syster Malin önskade sig Daimfudge... TUR för den var ju sjukt gott!!!

Tycker du om Silviakakor? Då kommer du att älska dom här!!! En härligt luftig sockerkaka smaksatt med lite saffran, och med en härligt sött topping.

Förra julen gjorde jag kokostoppar för första gången, då hade dom smaken av kokos och lime, vilket var sjukt gott. I år tänkte jag att dom skulle tas till nästa nivå och bli lite "juligare", så då blev det kokostoppar med smak av saffran och apelsin... blev det gott... har Påven konstig hatt???

Då har årets julbak dragit igång och en av dom nya godsakerna på efterrättsbordet är Daimsneddar. En god vaniljsnedd med hackad daim som extra smaksättare. Receptet kommer ursprungligen ifrån "Husguden" Roy Fares, men jag har bytt ut den ljusa sirapen mot Muscovadosirap för jag tycker att det blir lite godare, samt ger kakan en lite mörkare färg.

I år har det blivit mycket Karlsbadersnurror när jag bakat. Bröden är kalljästa och kräver en del tid, men jäklar vad goda dom är!!!