Julbak

Det är på dessertbordet till julen som jag verkligen får gå bananas varje jul. Julen 2017 blev det 26 olika bakverk/efterrätter (kanske lite extremt men har man startat upp en bakblogg innan jul så får man ju skylla sig själv)


jan. 13

Daimfudge

I år så fick min familj önska vad jag skulle baka till julens efterrättsbord, min syster Malin önskade sig Daimfudge... TUR för den var ju sjukt gott!!!

Det här receptet är på en vit kladdkaka som är smaksatt med saffran. Den här var helt klart en av årets höjdare på julbordet, och jag serverade den med lättvispad grädde och hallonsylt.

Tycker du om Silviakakor? Då kommer du att älska dom här!!! En härligt luftig sockerkaka smaksatt med lite saffran, och med en härligt sött topping.

Förra julen gjorde jag kokostoppar för första gången, då hade dom smaken av kokos och lime, vilket var sjukt gott. I år tänkte jag att dom skulle tas till nästa nivå och bli lite "juligare", så då blev det kokostoppar med smak av saffran och apelsin... blev det gott... har Påven konstig hatt???

I år har det blivit mycket Karlsbadersnurror när jag bakat. Bröden är kalljästa och kräver en del tid, men jäklar vad goda dom är!!!

Då har årets julbak dragit igång och en av dom nya godsakerna på efterrättsbordet är Daimsneddar. En god vaniljsnedd med hackad daim som extra smaksättare. Receptet kommer ursprungligen ifrån "Husguden" Roy Fares, men jag har bytt ut den ljusa sirapen mot Muscovadosirap för jag tycker att det blir lite godare, samt ger kakan en lite mörkare färg.

Självklart ska man kunna äta semlor året runt... Så jag fick en idé att jag skulle skapa en julig version av semlan... Så här kommer mitt förslag på julsemlan. Den blev supergod, och jag kan lova att den kommer att bakas många många gånger till!!!

Jag fick över en massa julmustkola och tänkte att förra året så bakade jag in kolan i chokladbollar, och det blev väldigt gott. Så i år blev det en favorit i repris men den här gången gjorde jag dom som snöbollar istället.

Efter att jag försökt föra dessa härligt vuxna tryfflarna på "rätt sätt", men misslyckats... så fick det bli Tiramisúbollar av första försöket. MEN SKAM DEN SOM GER SIG!
Så med en ny taktik så kan jag här med sänka svårighetsgraden betydligt och äntligen rekommendera alla att prova dom.

Här är mitt recept på kolasneddar, dom får en riktigt god kolasmak och är en självklar kaka till julbordet