Julbak

Det är på dessertbordet till julen som jag verkligen får gå bananas varje jul. Julen 2017 blev det 26 olika bakverk/efterrätter (kanske lite extremt men har man startat upp en bakblogg innan jul så får man ju skylla sig själv)


Då har årets julbak dragit igång och en av dom nya godsakerna på efterrättsbordet är Daimsneddar. En god vaniljsnedd med hackad daim som extra smaksättare. Receptet kommer ursprungligen ifrån "Husguden" Roy Fares, men jag har bytt ut den ljusa sirapen mot Muscovadosirap för jag tycker att det blir lite godare, samt ger kakan en lite mörkare färg.

I år har det blivit mycket Karlsbadersnurror när jag bakat. Bröden är kalljästa och kräver en del tid, men jäklar vad goda dom är!!!

"Pigga upp mig" eller tiramisú som det heter på italienska. Dom här tryfflarna är fantastiskt goda även för mig som varken uppskattar kaffe eller vin. Jag hittade det här receptet in en bok av Lena Söderström med massor av roliga recept på julgodis. Receptet ger dig ca 6 stora tryfflar eller 12 små tryfflar.

Red velvet cake, är en ganska kompakt och saftig röd chokladkaka med cream cheese frosting. Och Efter att ha besökt Mr Cake (mitt favorit Café som ligger i Sthlm) och smakat deras Red Velvet Croissanter så var jag ju bara tvungen att försöka skapa min egna version. Här hittar du min version av bakverket, med en creamcheese fyllning.

Självklart ska man kunna äta semlor året runt... Så jag fick en idé att jag skulle skapa en julig version av semlan... Så här kommer mitt förslag på julsemlan. Den blev supergod, och jag kan lova att den kommer att bakas många många gånger till!!!

Jag fick över en massa julmustkola och tänkte att förra året så bakade jag in kolan i chokladbollar, och det blev väldigt gott. Så i år blev det en favorit i repris men den här gången gjorde jag dom som snöbollar istället.

Efter att jag försökt föra dessa härligt vuxna tryfflarna på "rätt sätt", men misslyckats... så fick det bli Tiramisúbollar av första försöket. MEN SKAM DEN SOM GER SIG!
Så med en ny taktik så kan jag här med sänka svårighetsgraden betydligt och äntligen rekommendera alla att prova dom.

Här är mitt recept på kolasneddar, dom får en riktigt god kolasmak och är en självklar kaka till julbordet

Vad händer när man slår ihop några av sina favoritrecept? Man upptäcker att det faktiskt finns bättre sätt att baka sina favoritbullar.