Daimfudge

13.01.2020

I år så fick min familj önska vad jag skulle baka till julens efterrättsbord, min syster Malin önskade sig Daimfudge... TUR för den var ju sjukt gott!!!

Omdöme: Inte så svårt att göra men man måste vara med hela tiden när man kokar fudgen!

Svårhetsgrad: 1 / 5

Du behöver :
3 dl grädde
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
50 gram smör
200 gram mjölkchoklad med Daim

Topping:
2 hackade dubbeldaim

Gör så här:

  1. Klä en form cirka 15x15 cm med bakplåtspapper.
  2. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader, använd gärna en termometer.
  3. Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör försiktigt tills smeten är jämn och blank.
  4. Vänd upp fudgesmeten i formen.
  5. Strö över hackad daim.
  6. Ställ sedan kallt över natten.
  7. Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv.