Tårtor

 

Här är min variant på "Fredriks fikas" runda Pinocchiotårta. Jag gjorde den i tre lager, så att ett lager fick spegla en "traditionell" Pinocchio (jordgubbar och grädde) och lite citron, och den andra fick smaken av "Banoffee", med smak av grädde, banan, dajm och kola.

Jag såg en av mina husgudar Tea Malmegård göra den här versionen av Budapestrulle och var ju självklart tvungen att testa den... Å jävlar vad god den blev!!! Tea levererade som vanligt!!!

mar. 25

M&M Tårta

Visst är det kul å leka i köket? Jag ville skapa en chokladbomb och det här blev resultatet.

I år gick det en epidemi på bloggarna runt fettisdagen... alla skulle baka Semmelsockerkakor och Semmelkladdkaka. Den sistnämnda provade jag och dömde ut, men den här versionen av semlor tyckte jag var riktigt god. Jag hade med mig tre semmelsockerkakor upp till fjällen i år och dom gjorde succé. Trots att vi var 30 personer så gick dom inte...

När min kompis Ivan fyllde år bjöd han på drinken Mudslide (recept finns längst ner på sidan), och det blev helt klart min nya favorit drink. Drinken innehåller Baileys, Kahlúa och Absolut vodka. Så när en annan vän fyllde år så passade jag på att prova smakerna i tårtform. Här är resultatet!

Efter att jag blivit helt såld på drinken Mudslide så försöker jag få in smakerna i allt som jag hittar. Det här receptet hittade jag på nätet så det fick följa med på årets skidresa. I grundreceptet skulle det endast vara en botten, men jag tycker det blir lite roligare med en hög tårta, så jag gjorde två bottnar ist....

Min systers äldsta son gillade snickerskakan som jag bjöd på när jag fyllde år, så han önskade sig en likadan när han fyllde år. Jag gjorde om den till en tårta istället så att den passade bättre för ett kalas. Jag passade även på att göra den som en "anti gravity" tårta, dvs att den trotsar tyngdlagen.

Min ena dykkompis Johanna fyllde år förra lördagen, så jag överraskade henne med en födelsedagstårta. Eftersom hennes stora passion är HP så gjorde jag en trollformelbok.

En amerikansk chokladtårta med en fyllning av underbar smörkola. Receptet är skapat av Tea Malmegård. Jag har provat hennes bakskola på köket.se och den är verkligen grym!!!

Den här bakelsen/tårtan var en av min pappas favoriter när vi var ute på en fika. Blandningen av maräng, grädde, choklad och nötter är en enkel och supersmaskig blandning.

Den här bakelsen var en av min pappas absoluta favoriter, jag har alltid tyckt att den bara är supersöt när man köper den. Men när man gör den själv och inte gör den så söt så är det faktiskt en mycket god bakelse. Det ska egentligen var bananessens i bakelsen men jag lyckades inte få tag på det så jag...

Om du vill baka en fräsch och lite syrlig sommartårta så kan jag starkt rekommendera den här tårtan. Blandningen med kokos och lime är verkligen en riktig höjdare

Här kommer ett recept på en riktig chokladbomb, en tårta med chokladbottnen, en krämig chokladganach & härlig vaniljkräm. De salta nötterna på toppen ger en underbar kontrast mot den söta chokladen.