Lakrits

Smaken av lakrits är något jag tyckt mycket om länge,
så att få in den i bakningen är ju en självklarhet.
Här hittar ni några av mina favoriter!

 

När jag hittade det här receptet så var jag ju bara tvungen att prova det. Nu har jag gjort det och ångrar det inte en sekund. Den söta kolan i kombination med den salta lakritsen är ljuvlig!!!

Fudge är riktigt roligt att göra, och alternativen för smaker är bara att leka med. Jag är ett fan av lakrits så det är väl klart att jag var tvungen att göra en variant med lakrits. Min plan från början var att krossa Turkisk peber. Men sen valde jag bara vanlig Marabou Saltlakrits

Jag bakade precis lite saltlakritssneddar och fick över en hel del saltlakritsflarn, så jag funderade lite över vad jag skulle kunna använda dom till... För ett par veckor sedan köpte jag hem en riktigt cool silikonform så nu tänkte jag att jag jag skulle slå två flugor i en smäll.

Min kollega bjöd mig på dessa godingar för någon vecka sedan. Blandningen mellan sött och salt är verkligen min melodi!

En av mina favoritsmaker är det asiatiska lakritspulvret. Det har en ganska intensiv och söt smak. Efter succén med den Italienska lakritskladdkakan var jag ju bara tvungen att göra en asiatisk version också. Även om jag gillar den italienska mer än den asiatiska, så var det fler på jobbet som gillade den asiatiska.

Kalabrien är en smal halvö som sträcker sig tre hundra kilometer ut i Medelhavet. Den utgör tån på Italiens "stövel" mellan Tyrrenska havet i väster och Joniska havet med Tarantobukten i öster. Kalabrien är känd för sin produktion av lakrits. Deras lakritsrot anses vara världens bästa. Så när jag testade att baka en lakritskladdkaka så var jag ju...

Ischoklad kanske inte är världen roligaste julgodis, men själva grundreceptet funkar utmärkt som grund och sedan går det att variera smakerna. Här är min version med lakrits. Jag gjorde dom i silikonformar som jag köpt från Söders Gourmet.

Idag fick jag en idé om att baka lakritssemlor, det blev både salt- och sötlakritssemlor den här gången. Men med facit på hand så tycker jag nog att saltlakritssemlorna blev godast.

Eftersom jag helt snöat in på att göra bakverk med lakrits, så var jag ju bara tvungen att ta fram ett eget recept på Saltlakritsbiskvier. Söt choklad och salt lakrits är ju en sjukt god kombination, här är mitt recept på Saltlakritsbiskvier.