Ischoklad med smak av lakrits

23.03.2018

Ischoklad kanske inte är världen roligaste julgodis, men själva grundreceptet funkar utmärkt som grund och sedan går det att variera smakerna. Här är min version med lakrits. Jag gjorde dom i silikonformar som jag köpt från Söders Gourmet.

Omdöme: Den här chokladen var en riktig chansning och det blev väldigt gott, och med bara fyra ingredienser så är det verkligen superenkelt att göra.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Det här behöver du:

200g Ljuschoklad
100g Kokosfett
ca 15st Turkisk peppar
Lakritspulver (jag använde lakritspulver från Haupt Lakrits med smak från Asien)
Ischokladformar eller silikonform (Min silikonform är köpt på Söders Gourmet och heter Micro Stone)


Gör såhär:

  1. Smält chokladen och kokosfett i ett vattenbad
  2. Krossa den Turkiska pepparen till småbitar i t ex en mortel
  3. Lägg dom krossade Turkiska pepparen i silikonformen eller Ischokladformarna
  4. Fyll formarna med den smälta chokladen
  5. Ställ in i kylen i ca 2 timmar
  6. Ta ut dom stelnade chokladerna och rulla dom i lakritspulvret
  7. Förvaras kallt