Dieten

Eftersom många har frågat om dieten som jag provade,
så hittar ni information om den här.

Jag vill börja med att det finns absolut inga garantier att dieten funkar för alla, men så är det ju med alla dieter. Våra kroppar funkar på olika sätt och bryter ner det vi stoppar i oss med olika resultat.


När jag provade den här dieten hade jag provat att äta "rätt" i flera år och hade tappat ca 30 kilo, men lyckades inte att få bort dom sista 10 kilona som skulle ta mig till min målbild. Jag hade provat att minska intaget av socker och intaget av kolhydrater. Men det resulterade bara i att jag gick ner några kilo för att sedan gå upp dom lika snabbt igen.

Metoden går ut på att man äter strikt 6 dagar i veckan (se nedan) och den sjunde dagen frossar man och SKA äta mycket onyttigt. Detta gör man för att chocka kroppen till att öka förbränningen och inte gå ner i svältläge, kroppen får inte vänja sig vid ett lågt energitillskott. Målet är att när man nått sin målvikt så ska man med tiden minska eller tar bort frossardagarna.

Några viktiga grundregler är:

  • Max 3-4 timmar mellan målen! Dela middagen i två delar ifall du äter din middag tidigt på em.
  • Ät ingenting mellan målen! Du får endast dricka vatten mellan målen. Det kan ta någon vecka innan du vänjer dig, så att du klarar 3-4 mellan målen.
  • Drick minst 1,5 liter vatten dagligen utöver det du dricker under aktivitet såsom gym eller annan sport.
  • För varje kopp kaffe eller te så ska du dricka 2 glas vatten.
  • ALDRIG hungrig ALDRIG mätt!
  • Krydda maten så att den blir stark. Starka kryddor ökar förbränningen. Bra förbränningskryddor är t ex Vitlök, chili, peperoni, ingefära och kanel
  • Bra att ha hemma är t ex Broccoli, harico verts (gröna bönor), sparris, linser, kastanjer, minimajs och wok (grönsaksmixer).

En frossardag kan se ut såhär:

  • Frukost: Vad du vill! T ex Ostkaka med vispgrädde och sylt
  • Fram till lunch kan du fika med mer fikabröd eller så kan du äta godis.
  • Lunch: Pizza eller Hamburgare
  • Fram till middagen kan du fika mer med mer fikabröd, äta chips eller godis.
  • Middag: Kött med pommes
  • Sen kan du avsluta kvällen med mer onyttigt... varför inte mer chips med dipp

Det viktiga är att du går "all in" på frossardagarna, du ska helst lägga dig lite lätt illamående. Det handlar om att chocka kroppen, så passa på att äta så mycket du klarar. Kroppen kommer att förbränna extra mycket dom kommande dagarna. Så räkna med att magen kan vara lite "ur spel", iaf dagen efter.

Måltider

Frukost:

Tänket är att du ska få i dig ungefär 75% långsamma kolhydrater: T ex rågbröd eller mörkt bröd.
25% protein t ex ägg, kalkon, skinka, ost, keso, kesella.


Exempel på frukost:
  • 2 skivor grovt bröd med skinka, ost & sallad
  • Havregrynsgröt med mjölk och lingonsylt
  • Valio youghurt med Frebaco müsli

Lunch:

Här är tänket att du ska få i dig
50% procent kolhydrater.
Hälften ska vara snabba och hälften ska vara långsamma långsamma. T ex Parbolerat ris (Förkokt), bulgur, couscous, Quinoa eller nudlar.
Du får alltså inte äta potatis, vanligt ris eller pasta till maten!
Resterande 50% av måltiden ska bestå av protein T ex Kött, kesella eller linser.

Exempel på lunch:

  • Parbolerat ris/couscous/quinoa/nudlar, sås, valfritt kött och sallad
  • Köttfärsås (med bönor, svamp och rotfrukter som utfyllnad) och sallad

Middag:

Middagen ska bestå av ungefär 25% snabba kolhydrater. T ex gröna grönsaker.
Resterande 75% av måltiden ska bestå av protein T ex Linser, filé och fisk.

Ingen sås, kesella eller keso.

Bara gröna grönsaker!

Exempel på middag:

  • Ett Pitabröd (du får ta två om dom är små) med kycklingfilé och paprika.