Mjuka kakor

 Mjuka kakor går att variera hur mycket som helst, och dom är oftast ganska så enkla att baka. Här hittar du både stora- och små mjuka kakor.

En vit kladdkaka med hallon, blir en blandning av sött och lite syrligt. Har du inte hallon så går det bra med andra bär.

Jag fick ett stort knippe rabarberstjälkar av en god vän och funderade över vad jag skulle göra med dom. Just nu är jag inne i en "muffinsperiod" så det blev självklart rabarbermuffins av dom första stjälkarna.

En vän till mig berättade att hon skulle baka en Key lime kladdkaka, och det lät väääldigt gott. Originalet Key lime pie är en amerikansk dessert som görs på keylimesaft, äggulor, och kondenserad mjölk. Så det var jag ju bara tvungen att prova... resultatet blev väldigt uppskattat och jätte gott!

Här är receptet på en riktigt god äppelpaj men som kladdkaka, och självklart är den godast när den är lite varm och serveras med en kall vaniljsås. Den här kakan har även en riktigt gott "havresmul" på toppen.

okt. 22

Silviakaka

Här är receptet på min kompis Ivans paradkaka, Silviakakan. Receptet är till en långpanna.

Jag hittade receptet på dom här muffinsarna och dom var riktigt smaskiga!!! Visst är det kul att baka när det går snabbt, det är enkelt och när det smakar ljuvligt!

Morotskaka är en av mina absoluta favoriter, så jag var ju bara tvungen att prova att göra dom som muffins.

Något av det godaste jag vet är "Bantarkakor", dvs kladdkakor med kokostosca. Så efter att ha bakat kladdkakemuffins så var jag ju helt enkelt tvungen att testa att göra Bantarkakemuffins.

En varm sockerkaka med lite vaniljglass och färska bär är ju helt galet gott en varm sommardag. Jag har fått en ny silikonform som ger såååå snygga kakor så jag var ju bara tvungen att baka en kaka i den. Jag använde även en del av den här kakan i mina robotdammsugare.

Äppelkaka eller "Äpplekaka" (som vissa skånska programledare envisas att säga) är något av en personlig favorit när det gäller mjuka kakor. Jag var tvungen att prova Ola Selmens recept på äppelkaka, från "Kändissverige bakar". Personligen tycker jag kanske att programmet har lite väl låg standard, men det här receptet var faktiskt en riktig...

Jag hittade den här kakan på "Fridas bakblogg" som är en av mina absoluta favoritbloggar. En supergod snickerskaka med extra allt. Den är väääldigt mäktig så räkna med att den räcker till 15-20 bitar. Den tar lång tid att göra så börja i tid!

Jag fick det här receptet av min kollega Anna som är tokig i ostbågar. Själv så kan jag äta ett par och sedan räcker det. Men den här kakan lät ju så knasig så jag var ju bara tvungen att testa den. Det blev en god kaka där ostbågarna ger en härlig textur och tillför lite sälta till den annars väldigt söta kakan. ...

Seg chokladkaka med kokostoscatäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka i långpanna. Bottnen är som kladdkaka och ovanpå det ett kokoskolatäcke.

Kokos och choklad kombinerat med en härlig kladdkaka... Ja den här kakan är lika god som det låter, men räkna med att den räcker till många för den är väldigt mäktig.

Receptet på världens godaste morotskaka kommer från systrarna Eisenman (som har givit ut jättebra böcker bl a "Två Systrar söta"). Den här kakan har allt: Smak, saftighet, konsistens och är enkel att baka.

Här är ett recept på en god mazarinkaka som jag fått av min mamma. I original receptet serveras kakan med en klick lättvispad grädde, men eftersom kakan ser ganska tråkig ut så valde jag att spritsa grädden ovanpå kakan istället.