Hallonrutor

27.10.2020

En vit kladdkaka med hallon, blir en blandning av sött och lite syrligt. Har du inte hallon så går det bra med andra bär.

Omdöme: Väldigt enkelt att göra och väldigt gott.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

100 g smör
100 g vit choklad
1,5 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl färska hallon

Florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en form på ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Dra av från plattan och smält chokladen i smöret.
  5. Rör ner sockret och ett ägg i taget.
  6. Rör till sist i mjölet.
  7. Häll ner smeten i formen.
  8. Tryck ner hallonen i smeten.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  10. När kakan har svalnat pudrar du florsocker över kakan.