Paj

Efterrättspaj - Sött, syrligt och alldeles underbart! En paj är enkel att göra och gott att bjuda på till desserten, på fest eller kalas. En smulpaj eller vanlig pajdeg kan varieras med goda sommarbär, frukt eller smarrig saltkola.

Vill du bjuda dina vänner på en riktigt somrig bärpaj, då är den här pajen ett måste. Om du inte redan provat kombinationen rabarber och jordgubbar så har du något att se fram emot.

Jag hittade ett recept på äppelpaj som man täcker med degen från dom klassiska kolasneddarna som jag brukar ha till jul... så det var jag ju tvungen att testa. Den går snabbt att göra och resultatet blev väldigt gott.

Här är en variant på Kolaäppelpajen fast med rabarber istället, och personligen tyckte jag nog nästan att den här var godare.

Äntligen är det säsong för rabarbern!!! Tänk så gott det kan vara med lite syra i bakverk. Mina favoriter är ju så klart pajen, saften och sirapen. Men kombinationen jorgubbe och rabarber är en uppstickare som kommer att användas flitigt framöver.

En hybrid mellan paj och kladdkaka med karamelliserade äpplen... så himla gott!!!
Jag hade oturen att ha diskvecka på jobbet och den enda fördelen med att ha diskvecka är att man ansvarar för fredagsfikat (mitt eget påhitt, så då är det ju bara att gilla läget). Så när det är min diskvecka så har jag ju chansen att prova...

Jag är för tillfället inne i en pajperiod, men det som är så fantastiskt med pajer är ju att det går fort och enkelt att få ihop en riktigt god paj. Så till årets avslutning för löpgruppen så testade jag det här receptet på en knäckig blåbärspaj. Den här pajen var en riktig höjdare och ska göras många ggr...

Jag och mitt cykelgäng var och fikade på Kafé Klavér som ligger vid Hedlandet. Och jösses vilken god paj jag åt där!!! Så det var bara att åka hem och leta reda på ett recept att prova. Den här pajen är verkligen en härlig sommarpaj.

Just nu är jag helt inne på somriga dessertpajer och när jag snubblade över det här receptet, så var jag ju bara tvungen att prova. Det blev en härligt syrlig paj med både "vanligt" pajskal och smuldeg.

Här är receptet på sommarens bästa efterrätt, jag hade aldrig ätit päronpaj innan jag smakade den här. Och nu är jag helt beroende av denna paj.