Knäckig sommarpaj med jordgubbar och rabarber

04.07.2022

Vill du bjuda dina vänner på en riktigt somrig bärpaj, då är den här pajen ett måste. Om du inte redan provat kombinationen rabarber och jordgubbar så har du något att se fram emot.

Omdöme: En supergod paj som verkligen smälter i munnen! Kom bara ihåg att skära rabarbern i tunna bitar. Annars finns det risk att den inte hinner bli mjuk innan pajen är gräddad.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Det här behöver du:

ca 800g Rabarber
ca 2 l jordgubbar
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader, skala och kärna ur päronen.
  2. Smörj formen med smör, och skär rabarbern i smala bitar.
  3. Dela ner jordgubbarna i lagom stora bitar och varva dom med rabarbern i formen.  
  4. Börja sedan med knäck-täcket:
  5. Smält smöret i en kastrull, och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap.
  6. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen.
  7. Klicka / bred ut smeten över bären.
  8. Ställ in i mitten på ugnen i ca 20 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
  9. Severa helst med en stor klick grädde, men går absolut att serveras med glass eller vaniljsås.