Vetebröd

Vetebröd

Bullar är helt klart det bakverk som jag fullkomligen älskar! En riktigt god kanelbulle och ett glas riktigt kall mjölk är svårslaget! Här hittar du recept på riktigt goda bullar och andra vetebröd.

Dom här bullarna har gjort stor succe bland vänner och arbetskamrater. Hemligheten är föga förvånande... mycket smör, socker och kardemumma!!!

Snart är det dags för ett av årets höjdpunkter!!! Fettisdagen och Kanelbullens dag är ju två av dom absolut bästa dagarna på året. Det bästa med just semlan är ju så klart att den är såååå god som den är, men även att man kan göra så många varianter av den. Här har du receptet på lyxiga Chokladsemlor, jag gjorde...

Vad händer när man mixar två underbara bakverk...??? Man får ett ännu bättre bakverk. Jag hittade lite olika recept och satte ihop dom med mitt favoritrecept på bullar. Sen gör jag dom i mina "utstickare" (höga metallringar). Det var så jag fick dom att bli höga och platta.

Tänkt dig en vaniljbulle som är fylld med vaniljkräm och jordgubbar... låter inte helt fel enligt mig iaf.
Och jag kan lova dig att dom är en riktig fröjd att äta, jag tror nästan att det inte kan bli godare än såhär!

Jag testade att använda mig av smälta Werthes kolor i det här receptet och sedan strö lite havssalt och kanel över kolasmeten... det blev galet gott! Ett tips är att göra fyllningen i två omgångar då den blir seg snabbt när du brett den över degen. Jag snurrade mina bullar men jag rekommenderar starkt att rulla dom och använda bullformar,...

Den här bullen är min nya absoluta favorit. Jag har haft svårt att få till smaken på fyllningen, men efter ett tips om att tillsätta apelsinblomvatten så föll bitarna på plats.

Jag vet det låter jättekonstigt med bullar som smakar Mojito (mynta & lime). När tanken dök upp att jag skulle testa att baka in min favoritdrink i en bulle så skrattade jag först åt det. Men sen var jag ju bara tvungen att testa det. Tro det eller ej men det blev faktiskt riktigt gott. En rolig smak som sticker...

Jag bakade tårtor i helgen och fick över en hel del smörkola. Så jag funderade över vad jag skulle göra med den och fick en ide om att jag skulle prova att ha den som fyllning i bullar... Kan bara säga att mina kompisar på golfbanan slukade dom snabbt!

mar. 04

Semelrutor

Jag provade det här receptet när jag var uppe i fjällen med mina skidkompisar och det blev succe. Ett riktigt snabbt sätt att baka många semlor på kort tid.

Mammas pizzbullar var en given höjdpunkt i matsäcken på utflykter i låg- och mellanstadiet. Men det gick åt många för alla ville smaka mammas pizzabullar. Dom här bullarna fungerar utmärkt att frysa in och sedan slänga in i micron när det är dags för mellanmål.

Jag bakade en hög med vaniljfyllda Karlsbadersnurror till en svensexa och fick massor av vaniljkräm över, så då bestämde jag mig för att slänga ihop några Wienerbröd också. Jag tror nästan att dom gjorde mer succé än bullarna, och det kan jag nästan förstå för dom blev faktiskt bättre än vad jag trodde.

Efter ett besök hos MR Cake där jag åt en helt underbar bulle, så var jag bara tvungen att kopiera konceptet och skapa min egen variant av deras mästerverk.

Den här bullen har jag funderat på att göra ett tag, så nu när jag provade att baka smulbullar så var den här given att testas. Den blir verkligen en riktigt frisk och god bulle, med en underbar fyllning.

Jag har valt att kalla denna pekannötstoscabulle för Vaxholmsbulle eftersom det var där jag åt den första gången. Den var så god så redan dagen efter var jag tvungen att skapa min egna variant. Här är receptet på en sjukt god bulle, om jag får säga det själv!

Jag var ju bara tvungen att göra en kanelbullevariant av Karlsbadersnurrorna. Det blev ruskigt goda och saftiga bullar. Helt klart en ny favorit!