Pizzabullar
09.09.2018
Mammas pizzbullar var en given höjdpunkt i matsäcken på utflykter i låg- och mellanstadiet. Men det gick åt många för alla ville smaka mammas pizzabullar. Dom här bullarna fungerar utmärkt att frysa in och sedan slänga in i micron när det är dags för mellanmål.
Omdöme: Kan du baka vanliga bullar så grejar du dessa också.
Svårhetsgrad: 2 / 5
Saftiga Pizza bullar, 40 st:
5 dl standardmjölk, rumsvarm
50 g jäst
1 msk strösocker
1 ägg
1 tsk salt
5 dl standardmjölk, rumsvarm
50 g jäst
1 msk strösocker
1 ägg
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
13 dl vetemjöl
2 dl Tomatketchup
300 g strimlad skinka
4 dl riven ost
2 msk Oregano
Pensling:
1 st Ägg
Gör så här:
- Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt allt utom smöret och arbetade degen i ca 5 minuter på låg hastighet.
- Tillsätt smöret i bitar lite i taget tills degen, och öka hastigheten och kör i ytterligare 10 minuter tills degen blir elastisk och fin.
- Låt degen jäsa i en plastfolietäckt bunke i 30-45 minuter.
- Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel som är ca 5 mm tjock.
- Bred ut ca 1 dl ketchup på degen (lämna ca 1 cm på ena långsidan)
- Strö över skinka, ost och oregano.
- Rulla ihop som en rulltårta (utgå ifrån den änden som har tomatsås och avsluta med änden utan tomatsås)
- Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor.
- Lägg på en bakplåtstäckt plåt och låt dom jäsa i ca 15-20 min.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dom mitt i ugnen i ca 8-10 min i 225°C.