Pizzabullar

09.09.2018

Mammas pizzbullar var en given höjdpunkt i matsäcken på utflykter i låg- och mellanstadiet. Men det gick åt många för alla ville smaka mammas pizzabullar. Dom här bullarna fungerar utmärkt att frysa in och sedan slänga in i micron när det är dags för mellanmål.

Omdöme: Kan du baka vanliga bullar så grejar du dessa också.

Svårhetsgrad: 2 / 5

Saftiga Pizza bullar, 40 st:
5 dl standardmjölk, rumsvarm
50 g jäst
1 msk strösocker
1 ägg
1 tsk salt

50 g smör, rumsvarmt
13 dl vetemjöl

Fyllning:

2 dl Tomatketchup
300 g strimlad skinka
4 dl riven ost
2 msk Oregano

Pensling:
1 st Ägg

Gör så här:

  1. Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och rör om tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt allt utom smöret och arbetade degen i ca 5 minuter på låg hastighet.
  3. Tillsätt smöret i bitar lite i taget tills degen, och öka hastigheten och kör i ytterligare 10 minuter tills degen blir elastisk och fin.
  4. Låt degen jäsa i en plastfolietäckt bunke i 30-45 minuter.
  5. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel som är ca 5 mm tjock.
  6. Bred ut ca 1 dl ketchup på degen (lämna ca 1 cm på ena långsidan)
  7. Strö över skinka, ost och oregano.
  8. Rulla ihop som en rulltårta (utgå ifrån den änden som har tomatsås och avsluta med änden utan tomatsås)
  9. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor.
  10. Lägg på en bakplåtstäckt plåt och låt dom jäsa i ca 15-20 min.
  11. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dom mitt i ugnen i ca 8-10 min i 225°C.