Småkakor

Småkakor

 Småkakor är nog det jag bakar minst av allt. Men jäklar vad goda dom kan vara när man väl får till den perfekt konsistensen och smaken. Samt att det går att äta många utan att man tröttnar!

Rosvatten är något som jag länge velat prova, så nu när jag hade en flaska hemma så testade jag att ha i dom i härliga vaniljdrömmar. Det blev verkligen en häftig smak av sommar.

Min systers ena grabb var på besök och då blev det så klart bakning. Att baka med barn är verkligen så kul. Vi valde två roliga och enkla recept på kakor, det här är det första. En enkel och god kaka med en härlig sötma och syrlighet.

Dom här kakorna var en riktig höjdare. Blandningen av den söta kolan och dom syrliga hallonen, tillsammans med en underbar kärna av cheescake. Det här receptet bakade jag tillsammans med min systers äldsta grabb och vi hade en rolig och kladdig bakning i köket.

Dom här små kakorna med en fyllning av kola och mörk choklad är en riktig höjdare, och för att dom till nästa nivå så toppas dom med lite havssalt. Dom är enkla att göra och jag kommer nog att testa lite fler olika fyllningar på dessa härliga kakor.

Här är en liten variant på vanliga chokladbollar. Men i den här så finns det Dulce de leche och dom är täckta med rostad hasselnötter.

För 3-4 månader sedan bjöd jag några kompisar på dessa kakor. Dom gjorde succé och jag lovade att lägga upp receptet... sen glömde jag bort dom. Senaste veckan dök diskussionen upp igen men då var problemet att jag inte mindes vilka det var. Tur nog hade en av vännerna en bild på dom så att jag kunde komma fram till...

Här är en variant av Chocolate Chip Cookies med lite jordnötter i. Anledningen till att jag tillsatte dom salta nötterna är att dels så går ju jordnötter och choklad väldigt bra ihop, men så älskar jag kombinationen av sött och salt.

Jag fick 4 påsar med kakmjöl av några vänner så nu provar jag att baka med det. Det här receptet provade jag att baka med mjölet och det blev riktigt bra. Så vill du använda kakmjöl så byter du bara ut vetemjölet och bakpulvret mot kakmjölet.

Inför Påskspinningen i år ville jag prova lite nya saker, så en av dom blev dessa smaskiga Dammsugare.
Jag bakade först en Morotskaka (där jag dubblade kryddorna för att få lite mer smak på Dammsugarna).
Och använde sedan kakan till fyllning av Dammsugarna.

Dessa små sockerbomber blev väldigt goda trots att jag inte hittade allt som skulle vara i dom.
Jag jagade runt hela Södertälje efter Blond choklad (Dulce) utan salt, för Ica var dom ända i stan som hade blond choklad och den innehöll havssalt... Hade jag läst receptet ordentligt så hade jag insett att jag skulle tillsätta salt i slutet,...

Jag är inne i en drömbakarperiod och nu har jag bakat saffransdrömmar som är doppade i vitchoklad och toppade med frystorkad hallon.

Jag har provat att baka drömmar några gånger tidigare men aldrig lyckats att få till dom, så att dom får den rätta konsistensen. Men det här receptet i kombination med min nya grymma ugn blir helt fantastiska kakor.

Jag fick det här receptet av en av mina spinningkunder, så jag var ju tvungen att testa den på min arbetskamrater... den gick hem! :)

Den här kakan gjorde succé när jag bjöd på den. Blandningen av chokladflarnen och den goda smörkrämen är en riktig höjdare.