Chocolate Chip Cookies
23.06.2021
Jag fick 4 påsar med kakmjöl av några vänner så nu provar jag att baka med det. Det här receptet provade jag att baka med mjölet och det blev riktigt bra. Så vill du använda kakmjöl så byter du bara ut vetemjölet och bakpulvret mot kakmjölet.
Omdöme: Enkelt och gott
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredieser
225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2,7 dl brun farinsocker
2 st ägg
7 dl vetemjöl
0,5 msk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
450 g choklad (jag hade 300 g mjölkchoklad och 150 g vitchoklad)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C (över och under värme)
- Vispa ihop det mjuka smöret och sockret till en jämn smet med elvisp.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje.
- Blanda ihop resten av ingredienserna förutom chokladen i en bunke.
- Häll i dom i smörkrämen och vispa på låg hastighet.
- Blanda samman det
sista med med en slickepott.
- Hacka chokladen grovt och blanda ner den i degen.
- Skopa upp deg med en glasskopa eller liknande på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
- Låt svalna lite på plåten innan du för över dem till ett galler för att svalna av helt.