Hallonkakor med vit choklad

02.08.2021

Dom här kakorna var en riktig höjdare. Blandningen av den söta kolan och dom syrliga hallonen, tillsammans med en underbar kärna av cheescake. Det här receptet bakade jag tillsammans med min systers äldsta grabb och vi hade en rolig och kladdig bakning i köket.

Omdöme: Enkla att göra, men tar en liten stund att göra... och är väldigt kladdiga att rulla....

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

Cheesecakefyllning:
100 g färskost (t.ex Philadelphiaost)
75 g vit choklad

Kakdeg:
200 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1 dl ljust muscovado socker
1 dl dulche de leche (karamelliserad mjölk)
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat (alt. 1 tsk bakpulver)
1 msk maizena
1/2 tsk salt
100 g hallon
25 g grovt hackad vit choklad
flingsalt

Gör så här:

Cheesecakefyllning:

  1. Finhacka den vita chokladen och smält över vattenbad.
  2. Rör samman den vita chokladen med färskosten till en slät smet.
  3. Spritsa eller klicka ned smeten i runda silikonformar (10 ml), eller som så bollar på ett bakplåtspapper och frys in medan du gör kakdegen.

Kakdeg:

  1. Vispa smör och socker riktigt fluffigt, minst 3-4 minuter.
  2. Rör ned den karamelliserade mjölken.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  4. Arbeta därefter ned för hand eller med slev tills du fått en kladdig deg.
  5. Rör ned hallonen.
  6. Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.
  7. Hacka den vita chokladen i "lagom" stora bitar.
  8. Dela degen i 10 lika stora bollar.
  9. Ta en boll, dela på hälften, lägg en fryst cheesecake mitt på. Lägg på den andra halvan och rulla till en slät boll.
  10. Lägg några bitar hackad vit choklad på varje boll.
  11. Låt bollarna vila i kylskåp minst 1 timme.
  12. Sätt ugnen på 175 grader.
  13. Grädda 3-4 bollar i taget (de flyter ut mycket i ugnen) ca 15-20 minuter.
  14. Om du vill ha plattare kakor så kan du banka plåten i diskbänken några gånger efter att du tagit ut den (medan de fortfarande är varma)
  15. Avsluta med att strö över flingsalt.