Dammsugare med fyllning av morotskaka

06.04.2021

Inför Påskspinningen i år ville jag prova lite nya saker, så en av dom blev dessa smaskiga Dammsugare.
Jag bakade först en Morotskaka (där jag dubblade kryddorna för att få lite mer smak på Dammsugarna).
Och använde sedan kakan till fyllning av Dammsugarna.

Omdöme: När du väl har bakat Morotskakan (som inte heller är så svår), så är det väldigt enkelt att göra Dammsugarna

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

300 g marsipan
350 g morotskaka
75 g rumsvarmt smör
150 g mörk choklad

Om du inte köpt färgad marsipan så kan du färga in den med hushållsfärg. Jag gjorde det med hjälp av den röda och gula färgen.
Knåda in hushållsfärgen i marsipanen tills den har en jämn och stark färg. Plasta in och ställ åt sidan.

Gör såhär:

  1. Rör samman smör och kaksmulor till en smet. Blanda till en jämn smet.
  2. Forma smeten till 2 rullar, à ca 25 cm långa.
  3. Ställ i kylen 1 timme.
  4. Dela marsipanen i två lika stora delar.
  5. Kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper, eller med hjälp av florsocker, till cirka 40 cm längd och cirka 8 cm bredd.
  6. Rulla in rullarna i marsipanen. Skär i ca 4 cm stora bitar.
  7. Lägg bitarna med skarven neråt och rulla dem eventuellt jämna.
  8. Smält chokladen i mikrovågsugn och doppa båda ändarna.
  9. Lägg att stelna på bakplåtspapper.