Den ultimata morotskakan
25.03.2018
Receptet på världens godaste morotskaka kommer från systrarna Eisenman (som har givit ut jättebra böcker bl a "Två Systrar söta"). Den här kakan har allt: Smak, saftighet, konsistens och är enkel att baka.
Omdöme: En supersmaskig kaka som alla kommer att älska, jag tillsätter riven limezest på toppen och det tar receptet ännu ett steg närmare kakhimlen.
Svårhetsgrad: 2 / 5
Ingredienser
2-3 medelstora morötter eller 2 dl morotspuré
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl raps- eller solrosolja
2 ägg
2 dl hackade valnötter
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas
Glasyr
200 g cream cheese
ca 2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 lime
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj och bröa en rund bakform.
- Koka
morötterna mjuka. Kör sedan till puré i matberedare. Låt svalna.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Rör i olja och ägg till en jämn smet.
- Tillsätt valnötter, kokos, morotspuré och ananas.
- Rör om
ordentligt så att allt blandas väl.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45-50 minuter.
Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr.
- Låt kakan svalna något i formen.
- Stjälp sedan upp den på galler och
låt den kallna helt under formen. Det är viktigt att kakan har svalnat
helt, annars smälter glasyren.
- Vispa cream cheese till glasyren och tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa till en krämig glasyr och bred på kakan.
- Riv lite limezest över kakan innan servering.