Kolabollar med rostad hasselnöt
02.08.2021
Här är en liten variant på vanliga chokladbollar. Men i den här så finns det Dulce de leche och dom är täckta med rostad hasselnötter.
Omdöme: Väldigt enkelt att göra men svårt att sluta äta. Jag valde att hacka rostade hasselnötter, men du kan lika gärna köpa hackade hasselnötter.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser
1 burk karamelliserad mjölk (ca 400 gram)
2 msk kakao
0,5-1 tsk flingsalt
5-6 dl havregryn
ca 50 gram hackade hasselnötter
Gör så här:
- Blanda karamelliserad mjölk, kakao och flingsalt i en skål. Börja med
en halv tesked och smaka sedan av till den sälta du vill ha.
- Rör ner 5
dl havregryn och rör ihop. Rör sedan ner upp till en dl till så att det
blir en lagom konsistens.
- Kyl ner smeten i kylskåpet i ca 30 min.
- Ta ut smeten ur kylskåpet och rulla bollar som du sedan rullar i krossade
hasselnötter.
- Förvaras i kylen men går bra att frysa.