Kolabollar med rostad hasselnöt

02.08.2021

Här är en liten variant på vanliga chokladbollar. Men i den här så finns det Dulce de leche och dom är täckta med rostad hasselnötter.

Omdöme: Väldigt enkelt att göra men svårt att sluta äta. Jag valde att hacka rostade hasselnötter, men du kan lika gärna köpa hackade hasselnötter.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

1 burk karamelliserad mjölk (ca 400 gram)
2 msk kakao
0,5-1 tsk flingsalt
5-6 dl havregryn

ca 50 gram hackade hasselnötter


Gör så här:

  1. Blanda karamelliserad mjölk, kakao och flingsalt i en skål. Börja med en halv tesked och smaka sedan av till den sälta du vill ha.
  2. Rör ner 5 dl havregryn och rör ihop. Rör sedan ner upp till en dl till så att det blir en lagom konsistens.
  3. Kyl ner smeten i kylskåpet i ca 30 min.
  4. Ta ut smeten ur kylskåpet och rulla bollar som du sedan rullar i krossade hasselnötter.
  5. Förvaras i kylen men går bra att frysa.