Ananaspaj
Min mamma bjöd mig på den här pajen för några veckor sedan och den ser kanske inte så mycket ut för världen. Men den var riktigt god och somrig i smaken. I originalreceptet står det att den ska bakas i en pajform, men jag bakade den i en springform istället och det gick alldeles utmärkt. Samt att jag då kunde bröa formen med kokos och även få in lite rostad kokos i smakbilden.
Så om du vill testa en enkel och somrig paj så ska du definitivt testa den här!
Serveras gärna med vaniljsås eller varför inte lite vaniljglass en varm och solig sommardag
Omdöme: En enkel och somrig paj som alla klarar av att baka. :)
Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser
Till pajskalet:
150g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ströbröd eller kokos (jag använde kokos)
Fyllning:
3 små burkar krossad ananas (á 140g avrunnen vikt)
2 dl crème fraiche
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Rör ihop rumsvarmt smör med strösocker, vetemjöl och bakpulver.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform och bröa kanterna med kokos
- Platta ut degen och tryck ut den i formen och upp på kanterna.
- Slå av lagen från den krossade ananasen.
- Rör ihop ananasen med crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker.
- Häll fyllningen i pajskalet.
- Grädda i 175°C på över- och undervärme i 40 minuter.
- Ta ut den och låt den svalna lite innan servering. Servera med massor av vaniljsås eller någon skopa vaniljglass.