Knäckig äppelpaj

22.06.2019

Här är receptet på en riktigt god äppelpaj.

Omdöme: En supergod paj som verkligen smälter i munnen!
Svårhetsgrad
: 1 / 5

Det här behöver du:

5-6 åpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
2 msk kanel
3 msk socker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader, skala och kärna ur äpplena.
  2. Smörj formen med smör, och skär äpplena i tunna klyftor.
  3. Börja sedan med knäck-täcket:
  4. Smält smöret i en kastrull, och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
  6. Lägg äppelbitarna i den smorda formen och strö över kanel och socker.
  7. Klicka / bred ut smeten över frukten.
  8. Ställ in i mitten på ugnen i ca 20 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
  9. Servera med glass eller vaniljsås.