Knäckig äppelpaj
22.06.2019
Här är receptet på en riktigt god äppelpaj.
Omdöme: En
supergod paj som verkligen smälter i munnen!
Svårhetsgrad: 1 / 5
Det här behöver du:
5-6 åpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
2 msk kanel
3 msk socker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader, skala och kärna ur äpplena.
- Smörj formen med smör, och skär äpplena i tunna klyftor.
- Börja sedan med knäck-täcket:
- Smält smöret i en kastrull, och dra
bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
- Lägg äppelbitarna i den smorda formen och strö över kanel och socker.
- Klicka / bred ut smeten över frukten.
- Ställ in i mitten på ugnen i ca 20 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
- Servera med glass eller vaniljsås.