Silviakaka

22.10.2019

Här är receptet på min kompis Ivans paradkaka, Silviakakan. Receptet är till en långpanna.

Omdöme: Enkelt och riktigt gott!

Svårhetsgrad: 1/ 5

Ingredienser :

6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vatten


Glasyr:

200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

Gör så här :

  1. Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda sedan de torra ingredienserna till kakan i en egen bunke.
  4. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
  5. Vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet.
  6. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter.
  7. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienserna till glasyren i kastrullen och vispa den slät.
  8. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.
  9. Strö över kokosflingor och ställ svalt en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.