Bantarkakemuffins

19.10.2019

Något av det godaste jag vet är "Bantarkakor", dvs kladdkakor med kokostosca. Så efter att ha bakat kladdkakemuffins så var jag ju helt enkelt tvungen att testa att göra Bantarkakemuffins.

Omdöme: Enkelt och riktigt gott!

Svårhetsgrad: 1/ 5

Ingredienser: ca 20st

200 g Smör
4 Ägg
3 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver

Toscasmet
75 g smör
2 dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde
1 dl sirap
200 g kokos

Gör så här:

  1. Sätt ungen på 175°C
  2. Börja med att blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull.
  3. Koka upp smeten under omrörning.
  4. Ställ smeten åt sidan medan du gör muffinssmeten.
  5. Placera ut 20 muffinsformar på en plåt.
  6. Smält smöret och ställ åt sidan.
  7. Rör ihop ägg och strösocker.
  8. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om.
  9. Tillsätt sedan smöret och rör ihop en klumpfri smet.
  10. Fördela smeten jämnt i formarna.
  11. Bred ut kokostoscan på chokladsmeten.
  12. Grädda i mitten av ugnen i ca. 8-9 minuter, dom är väldigt kladdiga när dom kommer ut.
  13. Låt svalna helt i kylskåp i 1-2 timmar.