Kladdkaka med hasselnötstosca

27.10.2020

Den här kakan var verkligen enkel att göra, speciellt eftersom det bara är en gräddning.

Omdöme: Väldigt enkelt att göra, och mycket god kaka.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

Kladdkaka
150 g smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl

Hasselnötstosca
75 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
175 g hasselnötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 20 cm i diameter).
  3. Smörj kanterna och pudra med kakao.
  4. Smält smöret i en kastrull.
  5. Rör i sockret och kakao.
  6. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt.
  7. När äggen är i så tillsätter du mjölet.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Hacka hasselnötterna grovt.
  10. Blanda alla ingredienser utom nötterna till toscan i en kastrull.
  11. Låt smeten koka upp och sjuda i någon minut.
  12. Tillsätt dom hackade nötterna och fördela toscan över smeten.
  13. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter, mitten ska dallra lite.
  14. Låt kakan svalna i formen innan du ställer över den på ett fat.