Muffins med rabarber och vitchoklad
Jag fick ett stort knippe rabarberstjälkar av en god vän och funderade över vad jag skulle göra med dom. Just nu är jag inne i en "muffinsperiod" så det blev självklart rabarbermuffins av dom första stjälkarna.
Omdöme: Väldigt enkelt och vääääldigt gott!
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser
150 g
rabarber
2 1/2 msk + 1 dl
strösocker
100 g
rumsvarmt smör
1/2 msk
vanilljsocker
2
ägg
1 dl
mjölk
2 1/2 dl
vetemjöl, (150 g)
2 tsk
bakpulver
100 g
vit choklad
1 tsk
mortlade kardemummakärnor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skölj och finhacka rabarbern.
- Blanda den med 2 1/2 msk strösocker i en bunke.
- Ställ bunken åt sidan.
- Rör smör, vaniljsocker, kardemumma och 1 dl strösocker mjukt.
- Tillsätt äggen ett i taget.
- Tillsätt mjölken.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
- Sikta ner genom en sil i
äggsmeten.
- Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten.
- Tillsätt hälften av rabarbern.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Toppa
med resterande rabarber.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
- Kontrollera med en sticka att muffinsen är "torra" inuti.