Muffins med rabarber och vitchoklad

02.08.2020

Jag fick ett stort knippe rabarberstjälkar av en god vän och funderade över vad jag skulle göra med dom. Just nu är jag inne i en "muffinsperiod" så det blev självklart rabarbermuffins av dom första stjälkarna.

Omdöme: Väldigt enkelt och vääääldigt gott!

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

150 g rabarber
2 1/2 msk + 1 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
1/2 msk vanilljsocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl, (150 g)
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
1 tsk mortlade kardemummakärnor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skölj och finhacka rabarbern.
  3. Blanda den med 2 1/2 msk strösocker i en bunke.
  4. Ställ bunken åt sidan.
  5. Rör smör, vaniljsocker, kardemumma och 1 dl strösocker mjukt.
  6. Tillsätt äggen ett i taget.
  7. Tillsätt mjölken.
  8. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  9. Sikta ner genom en sil i äggsmeten.
  10. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. 

  11. Tillsätt hälften av rabarbern.
  12. Fördela smeten i muffinsformar.
  13. Toppa 
med resterande rabarber.
  14. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min. 

  15. Kontrollera med en sticka att muffinsen är "torra" inuti.