Key lime kladdkaka

28.04.2020

En vän till mig berättade att hon skulle baka en Key lime kladdkaka, och det lät väääldigt gott. Originalet Key lime pie är en amerikansk dessert som görs på keylimesaft, äggulor, och kondenserad mjölk. Så det var jag ju bara tvungen att prova... resultatet blev väldigt uppskattat och jätte gott!

Omdöme: Som alla kladdkakor så är det enkelt och riktigt gott!

Svårhetsgrad: 1/ 5

Ingridienser

Kladdkaka
200 g vit choklad
150 g smör
2 dl strösocker
1,75 dl Vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 hela ägg
1 krm salt

Topping

5 äggulor (stora)
2 msk limeskal
1 dl limejuice [ca 3-4 stycken limefrukter]
1 burk kondenserad mjölk sötad, sötad [à 397 g]

Gör så här

  1. Börja med den vita kladdkakan
  2. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och ställ det åt sidan låt det svalna.
  4. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad eller i micron (om du smälter den i micron så måste du vara försiktig, för den bränns lätt, börja med en minut och ta ut den och rör om. Kör sedan med 30 sec intervaller tills den smält) .
  5. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke.
  6. Blanda med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet, du vill inte få in luft i en kladdkaka så vispa inte.
  7. Häll upp smeten i en form som är 20 cm i diameter och som du fodrat med bakplåtspapper.
  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör toppingen.


  1. Key lime pie-topping
  2. Lägg alla ingredienserna till toppingen i en bunke och vispa försiktigt samman till en jämn smet för hand.
  3. Lägg försiktigt upp fyllningen med hjälp av t ex en sked på kladdkakan, häll INTE (häller du på allt på en gång så kommer du inte få tydliga lager då mitten av kladdkakan fortfarande är väldigt lös vid det här laget).
  4. Grädda kladdkakan med toppingen i ytterligare 10 minuter.
  5. Avsluta med att strö lite fint rivet limeskal uppe på kakan.