Lakrits Chocolate Chip Cookies

27.06.2021

När jag hittade det här receptet så var jag ju bara tvungen att prova det. Nu har jag gjort det och ångrar det inte en sekund. Den söta kolan i kombination med den salta lakritsen är ljuvlig!!!

kriva. Aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam.

Ingredienser

150 g smör
300 g (2 påsar) vita chokladprickar
315 g vetemjöl
0,75 tsk flingsalt
1 tsk bakpulver
2 msk lakritspulver
2 dl mörkt muscovadosocker
45 g strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
2 st ägg

Fyllning:
0,5 burk(ar) dulce de leche
0,5 dl turkisk peppar


Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Blanda vetemjöl, flingsalt, bakpulver, lakritspulver & muscovadosocker i en skål.
  3. Vispa smöret med socker och vaniljpulver.
  4. Tillsätt ägg och vispa på lägre hastighet i ca 5 minuter.
  5. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt chokladprickar, rör ihop till en smet.
  6. Kyl smeten i minst 30 minuter.
  7. Värm ugnen till 175 grader.
  8. Dela degen i ca 40 g stora bitar, ta en del av biten och platta ut som ett lock.
  9. Platta ut resterande av degbiten och forma den sedan till en skål, och placera på plåt med avstånd emellan.
  10. Mortla turkisk peppar till grövre bitar.
  11. Fyll varje kaka/skål med ca en tesked Dulce de Leche och strössla över lite turkisk peppar.
  12. Lägg på "deglocket" och tryck försiktigt runt kanterna på locket.
  13. Platta till degbollen en aning.
  14. Grädda ca 12-13 minuter i ugnen.
  15. Låt svalna på plåten en stund innan du lägger över de på ett galler.