Lakrits Chocolate Chip Cookies
När jag hittade det här receptet så var jag ju bara tvungen att prova det. Nu har jag gjort det och ångrar det inte en sekund. Den söta kolan i kombination med den salta lakritsen är ljuvlig!!!
Ingredienser
150 g smör
300 g (2 påsar) vita chokladprickar
315 g vetemjöl
0,75 tsk flingsalt
1 tsk bakpulver
2 msk lakritspulver
2 dl mörkt muscovadosocker
45 g strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
2 st ägg
Fyllning:
0,5 burk(ar) dulce de leche
0,5 dl turkisk peppar
Gör så här:
- Smält smöret.
- Blanda vetemjöl, flingsalt, bakpulver, lakritspulver & muscovadosocker i en skål.
- Vispa smöret med socker
och vaniljpulver.
- Tillsätt ägg och vispa på lägre hastighet i ca 5
minuter.
- Sikta ner mjölblandningen och tillsätt chokladprickar, rör ihop till en smet.
- Kyl smeten i minst 30 minuter.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Dela
degen i ca 40 g stora bitar, ta en del av biten och platta ut som ett
lock.
- Platta ut resterande av degbiten och forma den sedan till en skål, och placera på plåt med avstånd emellan.
- Mortla
turkisk peppar till grövre bitar.
- Fyll varje kaka/skål med ca en tesked Dulce
de Leche och strössla över lite turkisk peppar.
- Lägg på "deglocket" och
tryck försiktigt runt kanterna på locket.
- Platta till degbollen en
aning.
- Grädda ca 12-13 minuter i ugnen.
- Låt svalna på plåten en stund innan du lägger över de på ett galler.