Lakrits-sneddar
04.03.2019
Min kollega bjöd mig på dessa godingar för någon vecka sedan. Blandningen mellan sött och salt är verkligen min melodi!
Omdöme: Enkelt och gott
Svårhetsgrad: 1 / 5
![](https://ae96283b4d.clvaw-cdnwnd.com/1df8e5f58b54c0d0feb954b3a69d2377/200000145-1e9be1f912/IMG_9266.jpeg?ph=ae96283b4d)
Ingredienser
100 g Smör, rumsvarmt
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 msk Sirap, ljus
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Saltlakrits flakes, efter smak (köptes från Lakritsroten.se)
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Häll sedan alla ingredienser utom lakritsen i en bunke.
- Nyp ihop till en smidig deg.
- Tillsätt lakrits och arbeta ihop degen.
- Rulla sedan degen till två fingertjocka längder och lägg dem på plåten.
- Platta till lite lätt med fingrarna.
- Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Låt längderna svalna en aning innan du skär dem till snittar.