Asiatisk lakritskladdkaka

17.04.2018

En av mina favoritsmaker är det asiatiska lakritspulvret. Det har en ganska intensiv och söt smak. Efter succén med den Italienska lakritskladdkakan var jag ju bara tvungen att göra en asiatisk version också. Även om jag gillar den italienska mer än den asiatiska, så var det fler på jobbet som gillade den asiatiska.

Omdöme: Kladdkaka är nog något av det enklaste som går att baka, det är ju bara att röra ihop allt och slänga in den i ugnen. Men låt den inte gå för länge, den ska ju vara kladdig.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser

3 st ägg
4 dl socker
1 1/2 kryddmått salt
2 tsk Vaniljsocker
5 msk kakao
2 1/4 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk Haupt Asiatiskt lakritspulver (finns att köpa på lakritsroten.se)

Florsocker
Grädde
Hallon


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa en springform ca 25 cm i diameter.

  3. Smält smöret och blanda ihop det med sockret.
  4. Tillsätt sedan allt utom vetemjölet.
  5. Rör samman ingredienserna till kakan och blanda väl.

  6. Tillsätt sedan mjölet lite i taget medan du rör om så att du inte får några klumpar. Rör runt till smeten är slät och fin.
  7. Häll smeten i springformen och grädda i ca 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill att kakan ska vara.

  8. När kakan har svalnat kan du pudra kakan med lite florsocker och lakritspulver.
  9. Servera med lättvispad grädde och färska hallon.