Saltlakritsfudge

18.12.2020

Fudge är riktigt roligt att göra, och alternativen för smaker är bara att leka med. Jag är ett fan av lakrits så det är väl klart att jag var tvungen att göra en variant med lakrits. Min plan från början var att krossa Turkisk peber. Men sen valde jag bara vanlig Marabou Saltlakrits

Omdöme: Inte så svårt att göra men man måste vara med hela tiden när man kokar fudgen!

Svårhetsgrad: 1 / 5

Du behöver :
3 dl grädde
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
50 gram smör
200 gram Marabou Saltlakrits

Topping:
Lakritsgranulat

Gör så här:

  1. Klä en form cirka 15x15 cm med bakplåtspapper.
  2. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader, använd gärna en termometer.
  3. Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör försiktigt tills smeten är jämn och blank.
  4. Vänd upp fudgesmeten i formen.
  5. Strö över lakritsgranulatet.
  6. Ställ sedan kallt över natten.
  7. Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv.