Daimsneddar
02.12.2018
Då har årets julbak dragit igång och en av dom nya godsakerna på efterrättsbordet är Daimsneddar. En god vaniljsnedd med hackad daim som extra smaksättare. Receptet kommer ursprungligen ifrån "Husguden" Roy Fares, men jag har bytt ut den ljusa sirapen mot Muscovadosirap för jag tycker att det blir lite godare, samt ger kakan en lite mörkare färg.
Omdöme: Superenkelt, går snabbt att göra och blir väldigt gott!!!
Svårhetsgrad: 1 / 5
Det här behöver du:
200 g smör, rumstempererat
130 g strösocker (1,5 dl)
40 g Muscovadosirap (2 msk)
10 g bakpulver (2 tsk)
300 g vetemjöl (5 dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
110 g daim
Vill du ha en ljusare kaka kan du byta ut sirapen mot vanlig ljus sirap.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
- Vispa
smör, strösocker och sirap i några minuter. Det ska bli fluffigt och
mjukt.
- Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Hacka daimen i små bitar och blanda ner i degen.
- Dela
degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder.
- Lägg 2 längder på
en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan.
- Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
- Ta ut kakorna och låt dom svalna någon minut innan du skär dem i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.
Kakorna går utmärkt att frysa in, och är farligt goda även i fryst tillstånd!