Saffransrutor

21.12.2019

Tycker du om Silviakakor? Då kommer du att älska dom här!!! En härligt luftig sockerkaka smaksatt med lite saffran, och med en härligt sött topping.

Omdöme: Enkelt och gott... en oslagbar kombination!

Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 g saffran (2 st kuvert)
3 dl vatten

Glasyr:
200 gram smör
1 pkt florsocker (8- 9 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

Gör så här :

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram en plåt och klä den i bakpapper.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Blanda sedan de torra ingredienserna till kakan.
  5. Vänd ner dom i smeten med en slickepott.
  6. Vänd sedan ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet.
  7. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter.
  8. Under tiden gör du glasyren...
  9. Smält smöret och tillsätt alla ingredienser till glasyren och vispa den slät.
  10. Ta ut kakan ur ugnen och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.
  11. Strö över kokosflingor och ställ svalt en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.