Saffransrutor
21.12.2019
Tycker du om Silviakakor? Då kommer du att älska dom här!!! En härligt luftig sockerkaka smaksatt med lite saffran, och med en härligt sött topping.
Omdöme: Enkelt och gott... en oslagbar kombination!
Svårhetsgrad: 1 / 5
Ingredienser :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 g saffran (2 st kuvert)
3 dl vatten
200 gram smör
1 pkt florsocker (8- 9 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron
Gör så här :
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram en plåt och klä den i bakpapper.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda sedan de torra ingredienserna till kakan.
- Vänd ner dom i smeten med en slickepott.
- Vänd sedan ner vattnet och
rör tills du fått en en klumpfri smet.
- Häll ut i formen och ställ in i
ugnen i cirka 20- 35 minuter.
- Under tiden gör du glasyren...
- Smält smöret och tillsätt alla ingredienser till glasyren och
vispa den slät.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt kakan svalna helt innan du
breder på glasyren.
- Strö över kokosflingor och ställ svalt en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.