Schweizernötsfudge

22.12.2020

Fudge fudge fudge, nu leker vi för fullt med olika smaker i köket... här kommer en till

Omdöme: Inte så svårt att göra men man måste vara med hela tiden när man kokar fudgen!

Svårhetsgrad: 1 / 5

Du behöver :
3 dl grädde
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
50 gram smör
200 gram Marabou Schweizernöt

Gör så här:

  1. Klä en form cirka 15x15 cm med bakplåtspapper.
  2. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader, använd gärna en termometer.
  3. Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör försiktigt tills smeten är jämn och blank.
  4. Vänd upp fudgesmeten i formen.
  5. Ställ sedan kallt över natten.
  6. Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv.