Schweizernötsfudge
22.12.2020
Fudge fudge fudge, nu leker vi för fullt med olika smaker i köket... här kommer en till
Omdöme: Inte så svårt att göra men man måste vara med hela tiden när man kokar fudgen!
Svårhetsgrad: 1 / 5
![](https://ae96283b4d.clvaw-cdnwnd.com/1df8e5f58b54c0d0feb954b3a69d2377/200000215-6f3f16f3f4/schwfudge.jpg?ph=ae96283b4d)
Du behöver :
3 dl grädde
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
50 gram smör
200 gram Marabou Schweizernöt
Gör så här:
-
Klä en form cirka 15x15 cm med bakplåtspapper.
- Mät upp grädde, sirap och
socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader, använd gärna en termometer.
- Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner
chokladen och smöret i den heta smeten och rör försiktigt tills smeten är jämn och
blank.
- Vänd upp fudgesmeten i formen.
- Ställ sedan kallt över natten.
- Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv.