Oreofudge

22.12.2020

Blandning av kaka och chokladgodis kan ju inte bli annat än gott...

Omdöme: Inte så svårt att göra men man måste vara med hela tiden när man kokar fudgen!

Svårhetsgrad: 1 / 5

Du behöver :
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
1 paket Oreokakor

Topping:
Hackade Oreokakor

Gör så här:

  1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
  2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om.
  3. Låt det svalna något.
  4. Hacka Oreokakorna i mindre bitar.
  5. Blanda försiktigt ner kakbitarna i smeten (spar ½-1 dl till garnering).
  6. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm).
  7. Strö över resten av kakbitarna ovanpå smeten.
  8. Låt chokladen stelna i kylen.
  9. Skär den i rutor med en vass kniv.