Rabarbermarmelad

05.07.2019

Jag fick massor av rabarber av min träningskompis Anna, så då passade jag på att testa nya saker. En av dom var den här marmeladen, så nu undrar jag bara varför jag inte gjort det tidigare...
JÄKLAR VAD GOTT DET BLEV!!!
Den syrliga smaken av raberbern tillsammans med limen var ju helt underbar.

Omdöme: Det blir inte mycket enklare än så här...
Svårhetsgrad
: 1 / 5

Det här behöver du:

300 g rabarber
150 g syltsocker
juice från 2 st lime
1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver


Gör så här:

  1. Skölj rabarbern och hacka den i mindre bitar.
  2. Lägg den i en kastrull med syltsocker, limejuice och vanilj.
  3. Koka i 5 minuter.
  4. Häll upp sylten på en varm väl rengjord burk med tätt lock.
  5. Förslut och sätt i kylen.

Vill du lite mer smak av limen kan du även riva ner lite zest