Snickersmacaron

01.04.2022

Choklad, kola och jordnötter... vem kan inte tycka att det låter som en grym kombination...???

Omdöme: Gör du bara precis som jag gjort så är det inte så svårt. Dom här behöver torka ca 1 timme innan du gräddar dom.

Svårhetsgrad: 2 / 5

Ingredienser

100 g hasselnötsmjöl

3 st äggvitor
4 msk strösocker
185 g florsocker
10 g kakao

Chokladsmörkräm:
80 g rumsvarmt smör
60 g florsocker
en halv äggula (7 g)
0,5 krm salt
30g kakao
2 tsk kall espresso eller stark nescafé

1 burk Dulce de leche
ca 100 g Salta jordnötter

Gör så här

  1. Macaron: Sikta och blanda hasselnötsmjölet med florsockret och kakaon i en skål.
  2. Vispa äggvitan med elvisp i en annan skål. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret en matsked i taget.
  3. Fortsätt vispa tills marängen är tjock och går att hålla ovanför huvudet.
  4. Rör ner ca 1/3 av marängen i hasselnötsblandningen.
  5. När det blivit en smet av den så vänder du försiktigt ner resten av marängen i hasselnötsblandningen. Macaronsmeten ska inte vara för hård eller lös, prova att göra en åtta med smeten för att se att den håller ihop.
  6. Spritsa ut (ca 3 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt, kakorna ska vara släta, om dom är toppiga så kan du försiktigt dunka plåten i bordet till topparna försvinner.
  7. Låt vila på plåten en timme (viktigt att du inte tar dom för tidigt) innan du gräddar kakorna, detta gör man för att kakorna ska få ett ''skinn'' på ytan. Dra försiktigt med fingret ovanpå kakorna och känn så att du fått en torr hinna. Detta gör man för att dom inte ska spricka samt att dom ska få en fot när dom gräddas.
  8. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  9. Grädda dina macarons i cirka 13-15 minuter. Låt svalna helt på plåten.
    Kolla så att dom släpper från bakplåtspappret utan att gå sönder. Om dom inte gör det kan du prova att stoppa in dom i ugnen någon minut till. Om dom spricker kan det bero på att undervärmen är för varm, då kan du prova att lägga ett extra bakplåtspapper under innan du gräddar.
  10. Smörkräm: Vispa smör, florsocker och äggula smidigt ca 1 minut.
  11. Vispa ner salt, kakao och kaffe.
  12. Ställ åt sidan.
  13. När kakorna har svalnat spritsar du smörkrämen i en ring på ena kakan.
  14. Fyll sedan hålet i ringen med Dulce de leche.
  15. Strö sedan lite fint hackad jordnöt över fyllningen innan du sätter på locket.