Bountymacarons

05.07.2021

Det här är det andra försöket jag gjort på macarons med smak av Bounty. Det första jag gjorde (ett annat recept) så blev fyllningen god men satte sig aldrig så mycket att den gick att spritsa. Så det här är ett mycket enklare recept och det fungerade alldeles utmärkt.

Omdöme: Gör du bara precis som jag gjort så är det inte så svårt. Dom här behöver torka ca 1 timme innan du gräddar dom.

Svårhetsgrad: 2 / 5

Ingredienser

100 g hasselnötsmjöl

3 st äggvitor
4 msk strösocker
185 g florsocker
10 g kakao

Bountyfyllning:
2 Bounty (114 g)
40 g mörk choklad
1 krm salt
60 g grädde
30 g rostad kokos

Gör så här:

Bountyfyllning:

  1. Finhacka Bounty och choklad.
  2. Lägg i en skål tillsammans med salt.
  3. Koka upp grädden och häll över chokladen.
  4. Låt stå en minut och rör den sedan slät.
  5. Rör ner kokosen. Låt stå tills den är lagom spritsbar.

Macarons:

  1. Sikta och blanda hasselnötsmjölet med florsockret och kakaon i en skål.
  2. Vispa äggvitan med elvisp i en annan skål. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret en matsked i taget.
  3. Fortsätt vispa tills marängen är tjock och går att hålla ovanför huvudet.
  4. Rör ner ca 1/3 av marängen i hasselnötsblandningen.
  5. När det blivit en smet av den så vänder du försiktigt ner resten av marängen i hasselnötsblandningen. Macaronsmeten ska inte vara för hård eller lös, prova att göra en åtta med smeten för att se att den håller ihop.
  6. Spritsa ut (ca 3 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt, kakorna ska vara släta, om dom är toppiga så kan du försiktigt dunka plåten i bordet till topparna försvinner.
  7. Låt vila på plåten en timme (viktigt att du inte tar dom för tidigt) innan du gräddar kakorna, detta gör man för att kakorna ska få ett ''skinn'' på ytan. Dra försiktigt med fingret ovanpå kakorna och känn så att du fått en torr hinna. Detta gör man för att dom inte ska spricka samt att dom ska få en fot när dom gräddas.
  8. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  9. Grädda dina macarons i cirka 13 minuter. Låt svalna helt på plåten.
    Kolla så att dom släpper från bakplåtspappret utan att gå sönder. Om dom inte gör det kan du prova att stoppa in dom i ugnen någon minut till. Om dom spricker kan det bero på att undervärmen är för varm, då kan du prova att lägga ett extra bakplåtspapper under innan du gräddar.
  10. När kakorna har svalnat spritsar du fyllningen på hälften av dom och sätter ihop dom två och två.
  11. Avsluta med att rulla dom i kokos.