Passionsfruktsmacarons

11.06.2021

Passionsfrukt är en av mina favoriter när det kommer till smak av bakverk. Den är alltid så härligt somrig.
Så här kommer en variant av macarons med en underbar passionsfruktsganache i kombination med en underbar hasselnötsmacaron. Fyllningen är blir bäst om du gör den dagen innan så att den får sätta sig över natten.

Omdöme: Gör du bara precis som jag gjort så är det inte så svårt. Dom här behöver torka ca 1 timme innan du gräddar dom.

Svårhetsgrad: 2 / 5

Ingredienser

100 g hasselnötsmjöl

3 st äggvitor
4 msk strösocker
185 g florsocker
10 g kakao

Passionsganache:
180 g vit choklad
0,5 dl grädde
0,5 dl passionsfruktspuré (Saften från 4-5 passionsfrukter)
20 g flytande glykos (1 msk)

Gul gelefärg om du vill ha fyllningen lite mer gul

Gör så här:

Passionsganache

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädden och glykosen i en kastrull.
  3. Dela passionsfrukterna och sila bort kärnorna och häll saften i grädden.
  4. Häll passionsgrädden i den hackade chokladen.
  5. Låt stå i ett par minuter och rör sedan till en slät ganache.
  6. Låt ganachen stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller över natten.

Macarons:

  1. Sikta och blanda hasselnötsmjölet med florsockret och kakaon i en skål.
  2. Vispa äggvitan med elvisp i en annan skål. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret en matsked i taget.
  3. Fortsätt vispa tills marängen är tjock och går att hålla ovanför huvudet.
  4. Rör ner ca 1/3 av marängen i hasselnötsblandningen.
  5. När det blivit en smet av den så vänder du försiktigt ner resten av marängen i hasselnötsblandningen. Macaronsmeten ska inte vara för hård eller lös, prova att göra en åtta med smeten för att se att den håller ihop.
  6. Spritsa ut (ca 3 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt, kakorna ska vara släta, om dom är toppiga så kan du försiktigt dunka plåten i bordet till topparna försvinner.
  7. Låt vila på plåten en timme (viktigt att du inte tar dom för tidigt) innan du gräddar kakorna, detta gör man för att kakorna ska få ett ''skinn'' på ytan. Dra försiktigt med fingret ovanpå kakorna och känn så att du fått en torr hinna. Detta gör man för att dom inte ska spricka samt att dom ska få en fot när dom gräddas.
  8. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  9. Grädda dina macarons i cirka 13 minuter. Låt svalna helt på plåten.
    Kolla så att dom släpper från bakplåtspappret utan att gå sönder. Om dom inte gör det kan du prova att stoppa in dom i ugnen någon minut till. Om dom spricker kan det bero på att undervärmen är för varm, då kan du prova att lägga ett extra bakplåtspapper under innan du gräddar.
  10. När kakorna har svalnat spritsar du ganachen på hälften av dom och sätter ihop dom två och två.