Cheesecake med passionsfrukt
25.03.2018
Den här cheesecaken är riktigt somrig och smaskig. Den goda
passionsfruktstoppingen är verkligen supergod tillsammans med den
glassiga tårtan.
Omdöme: Enkel och god cheesecake som går utmärkt att göra någon eller några dagar innan gästerna kommer.
Svårhetsgrad: 1 / 5
Det här behöver du:
10
digestivekex
50 g
smör
Fyllning
4
gelatinblad
2
ägg
400 g
philadelphiaost
2 dl
crème fraiche
1.5 dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
1
citron, rivet skal och pressad saft
Glasyr
1
gelatinblad
2 msk
socker
4 msk
vatten
2
passionsfrukter
Gör så här:
- Finfördela kexen i mortel eller matberedare.
- Smält fettet och blanda det med kexsmulorna.
- Tryck ner smuldegen i botten på en form. Ställ i kylen.
- Lägg gelatinet till fyllningen i vatten ca 5 minuter.
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.
- Värm citronsaften i en kastrull.
- Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta.
- Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
- Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.
- Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter.
- Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet.
- Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna.
- Blanda väl och låt svalna.
- Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken.
- Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme.
- Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv.