Cheesecake med passionsfrukt

25.03.2018

Den här cheesecaken är riktigt somrig och smaskig. Den goda passionsfruktstoppingen är verkligen supergod tillsammans med den glassiga tårtan.

Omdöme: Enkel och god cheesecake som går utmärkt att göra någon eller några dagar innan gästerna kommer.

Svårhetsgrad: 1 / 5

Det här behöver du:

10 digestivekex
50 g smör


Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal och pressad saft

Glasyr
1 gelatinblad
2 msk socker
4 msk vatten
2 passionsfrukter

Gör så här:

  1. Finfördela kexen i mortel eller matberedare.
  2. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna.
  3. Tryck ner smuldegen i botten på en form. Ställ i kylen.
  4. Lägg gelatinet till fyllningen i vatten ca 5 minuter.
  5. Dela äggen i gulor och vitor.
  6. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.
  8. Värm citronsaften i en kastrull.
  9. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta.
  10. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
  11. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.
  12. Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter.
  13. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet.
  14. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna.
  15. Blanda väl och låt svalna.
  16. Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken.
  17. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme.
  18. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv.