88an cheesecake
25.03.2018
En lite halvkrånglig cheescake som verkligen smakar som glassen 88an. Den här cheescaken kräver lite tålamod men det blir ett gott och imponerande slutresultat
Omdöme: En häftig cheesecake som verkligen är inspirerad av glassen 88:an. Dock kräver den lite tålamod då det är en hel del moment innan den är färdig.
Svårhetsgrad: 3 / 5
Recept samt lån av bild från bloggen Sweet and Simple
Ingridienser
BOTTEN
12 st digistivekex
75 g smält smör
88AN CHEESECAKE
3 äggulor
2 dl strösocker
200 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
(halva smeten 80 g mörk choklad)
NÖTKROKANT
1 dl hackade hasselnötter
1 dl strösocker
1 msk vatten
1 msk ljus sirap
+ 150 g nougat
GÖR SÅ HÄR
- Vispa upp vispgrädden lätt.
- Ta fram en annan bunke och vispa upp äggulor, socker och vaniljsocker.
- Häll i grädden. Tillsätt philadelphiaost.
- Dela upp smeten i två skålar.
- I ena skålen tillsätter du 80 g smält mörk choklad. Rör runt.
- Krossa digistivekexen till din botten. Smält smör och rör runt med kexen.
- Ta fram en 24 cm form och häll ut kexblandningen i botten
- Varva vanilj och chokladcheesecaken.
- Låt stå i frys minst 4 h.
- Ta fram en stekpanna till din nötkrokant.
- Lägg i alla ingredinser och låt det stekas i ca. 2 min eller när de har fått färg.
- Häll över på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
- Krossa sedan med en kavel så det blir små bitar.
- Lägg på cheesecaken.
- Smält nougat och häll över.