88an cheesecake

25.03.2018

En lite halvkrånglig cheescake som verkligen smakar som glassen 88an. Den här cheescaken kräver lite tålamod men det blir ett gott och imponerande slutresultat

Omdöme: En häftig cheesecake som verkligen är inspirerad av glassen 88:an. Dock kräver den lite tålamod då det är en hel del moment innan den är färdig.

Svårhetsgrad: 3 / 5

Recept samt lån av bild från bloggen Sweet and Simple

Ingridienser

BOTTEN
12 st digistivekex
75 g smält smör

88AN CHEESECAKE
3 äggulor
2 dl strösocker
200 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
(halva smeten 80 g mörk choklad)

NÖTKROKANT
1 dl hackade hasselnötter
1 dl strösocker
1 msk vatten
1 msk ljus sirap
+ 150 g nougat

GÖR SÅ HÄR

  1. Vispa upp vispgrädden lätt.
  2. Ta fram en annan bunke och vispa upp äggulor, socker och vaniljsocker.
  3. Häll i grädden. Tillsätt philadelphiaost.
  4. Dela upp smeten i två skålar.
  5. I ena skålen tillsätter du 80 g smält mörk choklad. Rör runt.
  6. Krossa digistivekexen till din botten. Smält smör och rör runt med kexen.
  7. Ta fram en 24 cm form och häll ut kexblandningen i botten
  8. Varva vanilj och chokladcheesecaken.
  9. Låt stå i frys minst 4 h.
  10. Ta fram en stekpanna till din nötkrokant.
  11. Lägg i alla ingredinser och låt det stekas i ca. 2 min eller när de har fått färg.
  12. Häll över på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
  13. Krossa sedan med en kavel så det blir små bitar.
  14. Lägg på cheesecaken.
  15. Smält nougat och häll över.