Rabarberkaka med knäcktäcke
25.05.2025
Här kommer ett recept på en ny favorit. Jag slog ihop två goda recept och det blev en succé. Så här kommer receptet på en rabarberkladdkaka med ett underbart knäcktäcke.
Omdöme: Väldigt
enkelt att göra, och mycket god kaka.
Svårhetsgrad: 1 / 5

Ingredienser
Kaka
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 rabarberstjälkar
ca 2 dl kokos
Knäckigt täcke
175 g smör
2 dl strösocker
2 krm salt
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
Florsocker till att pudra kakan
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en springform på ca 24 cm med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör.
- Bröa kanterna med kokos
- Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen.
- Skär rabarbern i bitar och tryck ner i smeten.
- Blanda ihop dom torra ingredienserna till täcket i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull.
- Häll sedan ner allt från bunken tillsammans med sirap ner i smöret.
- Rör ihop till en jämn smet och klicka ut den över kakan.
- Baka mitt i ugnen 40-50 minuter. Den kommer att vara lite lös i mitten men den kommer att sätta sig.
- Låt kakan svalna något i rumstemperatur (ca 10-15 min) och sedan ställer du in den i kylskåpet ett par timmar.
- Ta ut kakan en stund innan servering och pudra lite florsocker över den, innan du serverar den med vaniljsås eller lättvispad grädde.