"Bantarkaka"

25.03.2018

Seg chokladkaka med kokostoscatäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka i långpanna. Bottnen är som kladdkaka och ovanpå det ett kokoskolatäcke.

Omdöme: En enkel kaka som alla älskar och inte kan få nog av. Den har även börjat att dyka upp på fler och fler caféer. Enda svårigheten med kakan är att få rätt konsistens på kakan efter första gräddningen. Tänk på att den ska vara ganska lös, nästan lite rinnande då blir slutresultatet en härligt seg kladdkaka.

Svårhetsgrad: 2 / 5

Ingridienser

175 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Toscasmet
75 g smör
2 dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde
1 dl sirap
200 g kokos

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt.
  4. Blanda mjölblandningen med smör och äggsmet.
  5. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12-15 min (tiden kan variera väldigt mellan ugnar, kakan ska vara ganska lös när du tar ut den ur ugnen)
  7. Blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull.
  8. Koka upp smeten under omrörning.
  9. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda i ytterligare 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar.