Bountykladdkaka
25.03.2018
Kokos och choklad kombinerat med en härlig kladdkaka... Ja den här
kakan är lika god som det låter, men räkna med att den räcker till många
för den är väldigt mäktig.
Omdöme: En supersmaskig kaka med smaken av "Bounty", räkna med att den räcker till många för den är verkligen mäktig. Servera den gärna med lite lättvispad grädde.
Svårhetsgrad: 2 / 5
Ingridienser
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Kokosfyllning
200 g kokos (spar 1-2 msk till garnering)
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
Garnering
200 g mörk choklad, smält (kan bytas mot mjölkchoklad)
2 tsk rapsolja (gör så att chokladen ska bli mjuk och inte spricka när man skär kakan)
kokos
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, och häll ner smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 26-30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
- Kokosfyllning: Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål.
- Bred ut kokosblandningen över kladdkakan.
- Blanda smält choklad och olja. Bred ut det över kokosen. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna.